aug 26 2011

Winnen met Wordfeud – 15 tips

Published by at 2:46 pm under Tims teksttips

Het beste advies voor Iphone/Android-bezitters is om er niet aan te beginnen. Wordfeud (WF) is ronduit verslavend. Het leidt enorm af tijdens werken, koken, autorijden en andere bezigheden. Niet aan beginnen dus. Voor wie al een account heeft (uit de dagen dat we nog dachten dat Wordfeud onschadelijk voor de gezondheid was) is het leed al geschied. Dan kun je er maar beter het beste van maken. Ik doe dat als volgt:
 
Starten
Je eerste woord is, in tegenstelling tot bij Scrabble, niet altijd 2x woordwaarde. Ben je als eerste aan zet, en kun je niet een lang woord leggen om op 2x woordwaarde uit te komen? Overweeg dan te passen, of om wat blokjes te ruilen.
 
Niet ruilen
Tijdens het spel moet je overigens niet ruilen. Je tegenstander loopt daarmee lachend verder uit (of op je in). Probeer na het ruilen namelijk maar eens in 1 beurt minstens 2 beurten van je tegenstander goed te maken. Dat lukt maar zelden.
 
Toch ruilen?
Ruil je omdat het niet anders kan, of aan het begin, bewaar dan de goede letters. Blokjes als E, D en N zijn perfect voor lange (werk)woorden. Die letters ruil je liever niet om.
 
Aanvallen
Wordfeud speel je niet voor de lol. Ga voor het maximale aantal punten per beurt, no matter what. Druk dus niet te snel op Play, want stél dat het goed is, maar je nog iets mooiers had kunnen leggen…
 
Oppassen
Mooie woorden zijn mooi, maar minder mooie woorden leveren soms mooi meer punten op. <- Vooral tekstschrijvers gaan hier nog weleens de mist in.
 
Focussen
Lange woorden zonder 2x en 3x woordwaarde scoren niet gegarandeerd meer dan die 3x letterwaarde die op een mooi kruispunt ligt. Bovendien geef je je tegenstander minder speelruimte als je veel op kruispuntjes speelt.
 
Verdedigen
Let, voordat je op Play klikt, op of je niet een enorme kans weggeeft in de buurt van 2 of 3x woordwaarde. Tien punten minder ter voorkoming van dertig extra tegen, loont zich logischerwijs.  
 
Testen
Wordfeud keurt best wat vreemde woorden goed. Wat is bijvoorbeeld ‘knarp’? Dus probeer de gekste woorden. Let wel: in volgorde van hoeveel ze zouden opleveren van hoog naar laag. Eenmaal op Play gedrukt, kun je namelijk niet meer terug als het goedgekeurd wordt.
 
Onthouden
Met de x, q en y zijn best makkelijk woordjes te leggen, leer de drielettercombi’s uit je hoofd (zijn er niet veel) en zorg ook dat je de tweelettercombi’s kunt dromen. Een lijst van door de Scrabblebond goedgekeurde woorden vind je hier.
 
Klagen?
Helaas heeft Wordfeud een ander woordenboek, waardoor veel uitstekende woorden afgekeurd worden (aqua / rex / co… grrrrrr). Bovendien keurt WF onvoltooid toekomende tijd (zo heet dat toch?) standaard af (werke, fietse, etc.). Ronduit irritant is het verder dat WF het niet heeft op verkleinwoordjes met een s erachter (dotje is wel goed, dotjes niet). Als iedereen WF nu eens een mailtje stuurt dat de programmeurs eens moeten bellen met de Scrabblebond, dan komt dat vast ooit nog goed.
 
Profiteren
Ter compensatie van het woordenboekdrama, kun je gelukkig wel meer met tweeletterwoorden. De volgende tweeletterwoorden zijn bijvoorbeeld allemaal goed (en dat zijn ze niet bij de Scrabblebond): lp, cd, sm, tv, ai, dc, pk, dl, or, ij, pc, ic, cv, mi, se, pr, cl, cm, ml. Laat weten als je er meer vindt?

Update: het woordenboek is aangepast begin oktober. Dus alleen de Scrabblebond’s tweeletterwoorden zijn nu nog goed.
 
Valsspelen
Als je cheats gebruikt als een woordenboek, of nóg makkelijker ZoefZoek, dan speel je niet alleen vals, wat niet leuk is voor tegenstanders, maar degradeer je jezelf tot een soort computer. Niet doen.
 
Bluffen
In de chat mag je trouwens best doen alsof je alleen maar slechte letters hebt, om je tegenstander op ‘t verkeerde been te zetten. Dat dan weer wel.
 
Concentreren
Speel niet tegen meer dan 5 tot 8 tegenstanders tegelijk. Voor je het weet ben je een uur verder per beurt (en ben je ook nog je baan kwijt), terwijl je het risico loopt dat je gaat afraffelen.
 
Aanvullen?
Ik heb er geen Scrabblebond-boekje op nageslagen (waar vast nog meer tips – en mogelijk betere – in staan), dus laat weten als je nog goede aanvullingen hebt. Ook als je je WF-naam hieronder kwijt wilt om andere verslaafden te ontmoeten, ben je welkom om te reageren.
 
Succes!!
Retweet (7-letterwoord!)


356 responses so far

356 Responses to “Winnen met Wordfeud – 15 tips”

  1. Petraon 26 aug 2011 at 3:47 pm

    ov, bv en uv worden ook goedgerekend. Maar waarom iq dan niet?

  2. Carola Janssenon 26 aug 2011 at 3:52 pm

    Ik ben Wandel123. Ik raak erg gefrustreerd van dit spel. Ik weet namelijk zeker dat ik beter kan. Maar ik ontbeer het geduld om beter te zijn. Grr.

  3. Tekstschrijverigon 26 aug 2011 at 6:02 pm

    Ik las dit artikel http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=145019 en besloot direct daarna mijn naam te veranderen naar Frank de Boer. Slecht idee, tientallen aanvragen per uur gehad van mensen die dachten echt te kunnen scrabbelen tegen Frank de Boer.
    Aanzienlijk meer mensen willen ook opeens chatten… Nietszeggende opmerkingen als “succes” beantwoord ik dan ook standaard met “Heb ik!” Een sprekend voorbeeld van identiteitsdiefstal lijkt me.

  4. Tekstschrijver Timon 29 aug 2011 at 9:35 am

    Nog een tip:

    – Als je een blanco hebt, zet hem dan niet te snel in, maar bewaar ‘m om een 7-letterwoord mee te leggen (of een woord op een hoogscorende plek).

  5. victoron 29 aug 2011 at 9:53 am

    een woord met alle 7 letter levert 40 bonuspunten op.. goed om te weten
    En na het leggen van de laatste letter gaan de punten die de ander overheeft bij hem erAF en bij de ander erBIJ. Dat kan dus flink schelen en het verschil tussen winst of verlies betekenen.

  6. Maria Neeleon 31 aug 2011 at 12:12 pm

    Och wat verslavend is dat… Ik ben keitje op WF. Ik speel zelfs WF met mijn moeder van 83. Op die manier leert ze heel snel met haar nieuwe iPad om te gaan. Ze vindt het geweldig en heeft in de vaart der volkeren meteen leren chatten. Niet te geloven! Overigens is mijn moeder een gewiekste en zeer ervaren scrabbelaar. Ik moet nog van haar zien te winnen!

  7. Maria Neeleon 31 aug 2011 at 12:47 pm

    wc. Dat mag ook van WF, ontdek ik net.

  8. Anouk Timmermanon 31 aug 2011 at 10:10 pm

    Nog een tip: verlengen! Wanneer je van “lp” “elpee” maakt en daarna ook nog “elpees” en ondertussen nog wat woordwaarde-blokjes meepikt, dan tikt dat bijvoorbeeld best aan.

    Ik speel onder de naam AnoukTimmerman.

  9. Simonon 06 sep 2011 at 1:26 pm

    nv kan ook, dimensie(s) wordt afgekeurd.

  10. Carola Janssenon 06 sep 2011 at 3:35 pm

    ki mag ook.

  11. Maureenon 06 sep 2011 at 4:43 pm

    Eej Tim!

    Wil je een keer tegen mij wordfeuten? (hoe vervoegen we dat eigenlijk?)
    Mapsel is de naam.

  12. Emmenem33on 07 sep 2011 at 1:33 pm

    TNX voor de tips! ben inmiddels ook verslaafd.Iemand zin in een potje WF?

  13. Willemijnon 07 sep 2011 at 1:35 pm

    ia mag ook

  14. Tekstschrijver Timon 07 sep 2011 at 1:40 pm

    Nog een paar tweeletterwoorden: ba, mw, pi, ie, hg en cc.

    @Maureen, ja graag. Ik stuur je een invitation (niet binnenkort – heb al iets meer tegenstand dan me lief is ;-)

  15. joon 08 sep 2011 at 2:05 pm

    sf mag niet. jammer

  16. rikkiedekikkeron 08 sep 2011 at 3:16 pm

    ub mag ook (= universiteitsbibliotheek)

  17. Ladybirdon 09 sep 2011 at 11:29 am

    Sex mag niet, vreemd is toch echt een woord…

  18. Het wonderon 10 sep 2011 at 4:15 pm

    Zo verslavend is het niet. Ik masturbeer nog steeds

  19. […] is al veel geschreven over deze hype (onder andere nuttige tips door Tekstschrijver Tim) en iedereen is het over één ding wel eens: de woordenlijst die door de applicatie wordt gebruikt […]

  20. DeliR1ouson 13 sep 2011 at 2:34 pm

    Uitstekende tips Tim!

    Het is inderdaad een bijzonder verbazinwekkend verslavend spel.

    Wel jammer dat een hoop Nederlandse woorden niet voorkomen in het WF woordenboek.

    EQ (Emotionele intelligentie) en ES (boomsoort) kunnen niet, maar ook ‘mosgroen’ en ‘beenhaar’ werden niet juist bevonden door WF terwijl ik wel de naam ‘Kees’ en het woord ‘HEBE’ om mijn oren kreeg…. interessant =)

  21. Carola Janssenon 13 sep 2011 at 10:50 pm

    Maria had een lijstje gemaakt met de eerste tweeletterwoorden uit deze post, alfabetisch op eerste en op tweede letter. Ik heb het nu aangevuld met de laatste vondsten en er een google spreadsheet van gemaakt. Hier te benutten: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak4tCgYQiC26dDdrUVQ4T1lXYW5YTXNxcEowbjl2Wnc&hl=en_US.

  22. Luukon 14 sep 2011 at 8:55 am

    @Ladybird: Sex is Engels, met ‘ks’ mag het waarschijnlijk wel.

  23. Maureenon 15 sep 2011 at 9:21 am

    @DeliR1ous: Kees is een vervoeging van het welbekende ‘kezen’ ;-) (http://www.encyclo.nl/begrip/kezen: fleppen, neuken, poken, rampetampen, wippen)

    @Liesjelogthet: voeg KM, NM en MP maar toe aan je lijstje..

  24. Tekstschrijver Timon 15 sep 2011 at 10:17 am

    @Maureen, haha, en exit met de waardering van Google voor deze pagina… ;-)

  25. Maureenon 15 sep 2011 at 11:11 am

    @Tim :-D

  26. Brendaon 16 sep 2011 at 9:25 am

    Ook een leuke tweelettercombi waar je lekker mee scoren kunt,

    vj (wellicht dj ook, maar die heb ik nog niet voorbij zien komen)

  27. Paulon 16 sep 2011 at 11:33 am

    @ladybird; Seks schrijf je niet met een X, dat is engels:)

  28. Maartjeon 16 sep 2011 at 11:41 am

    KG is ook een goedgekeurd tweeletter woord! Bedankt voor je informatie, ik blijf dit volgen.

  29. marianon 16 sep 2011 at 3:45 pm

    iemend tips met de y. kom dat ding niet kwyt, en wie wil spelen: 1vitrolles is mijn naam, heb vanavond niet veel te doen dus..

  30. internetjeon 16 sep 2011 at 5:22 pm

    Hier wat woorden met een Y
    yel
    yen(s)\
    yoghurt
    yes

  31. Dunkon 17 sep 2011 at 12:14 am

    Tim, ‘werke’ en ‘fietse’ zijn geen voorbeelden van de onvoltooid toekomende tijd, maar van de aanvoegende wijs.

  32. Jurgen1on 17 sep 2011 at 1:31 pm

    Ik heb 384 punten gehaald in een woord

  33. iMoontjeon 18 sep 2011 at 10:19 am

    Ik heb vanmorgen een spel geopend met een megascore van 594 points op een random speelbord! (puur geluk) Ik vroeg me af wat de hoogste score is tot nu binnen 1 zet bij WORDFEUD! Heb er wel gelijk een schermafbeelding van gemaakt! Ik dacht wel, dat mijn tegenstander direct af zou haken, maar ik kreeg gewoon een tegenzet van 7 points!

  34. Crazy Carolinaon 18 sep 2011 at 6:51 pm

    Speel het 3 dagen, en nu al verslaafd…gelukkig werkloos dus kan mijn baan niet verliezen…haha.
    Ik doe ook nog andere spelletjes met “buren” ook zeer verslavend, gelukkig heb ik mezelf in de hand!
    Ook ik sta versteld van de idiote woorden die je maken kan, en hele simpele niet.
    Dus have fun met z’n allen!

  35. Doryon 19 sep 2011 at 9:55 am

    Wie wil er tegen mij spelen ik kan nog wel wat oefening gebruiken :-)

    Doortjedartel is de naam !

  36. D.on 19 sep 2011 at 12:03 pm

    Na een mailtje te hebben gestuurd aan de mensen van Wordfeud, met opmerkingen over de woordenlijst, had ik binnen enkele uren een reactie:

    “Hi,

    We use the Dutch dictionary from http://www.opentaal.org/.

    We are aware that it has some shortcomings, but it’s the best dutch dictionary we have found in a format we can use with a license that allows us to use it.”

    Dus het werkelijke probleem zit bij opentaal.org zo blijkt…

  37. Marleenon 19 sep 2011 at 1:06 pm

    Bi mag ook.

  38. hannekeon 19 sep 2011 at 2:52 pm

    Nog meer tweelettercombi’s: DM en PG (naast: lp, cd, sm, tv, ai, dc, pk, dl, or, ij, pc, ic, cv, mi, se, pr, cl, cm en ml)

  39. Maureenon 19 sep 2011 at 4:46 pm

    @D.: opentaal.org zou het “Keurmerk Spelling” hebben ontvangen van de Taalunie. Zij bemoeien zich er op de achtergrond dus ook nog eens tegenaan.

    Vind overigens dat als opentaal.org fatsoenlijk taalgebruik in opensourceprojecten zo prominent wil promoten, ze niet op één pagina zowel “inlogcode” als [log aan] moet kwakken.

  40. Daantje42on 19 sep 2011 at 6:54 pm

    VJ kan ook!

  41. Rakkkertjeon 19 sep 2011 at 8:20 pm

    ex levert vaak ook veel op…mij is wel opgevallen dat hele logische woorden niet kunnen, maar fout gespelde wel…o.a oir = in het Frans erfgenaam dat is toegestaan..

  42. Maureenon 19 sep 2011 at 9:40 pm

    @Daantje42: bedankt! Nou geloven we Brenda pas echt! ;-)

  43. amcon 20 sep 2011 at 10:54 am

    Hola allemaal, leuke site! Ik ben idd ook verslaafd, maar moet telkens wachten tot mijn zoons er weer zijn met hun ipods :(! Maar even kleine reactie op ladybird: sex is GEEN Nederlands woord. Je schrijft seks. Het wordt daarom correct afgekeurd. Sexe daarentegen mag vast wel (nog niet geprobeerd). Verder viel mij op dat veel redelijk normale woorden en idd sommige verkleinwoorden (ik legde ‘knoetjes’) worden afgekeurd, net als woorden waar een trema of accent op moet zoals föhn en crème (toch redelijk normale woorden volgens mij). ‘Be’ (veelgebruikt in kruiswoordpuzzels als ‘uitroep van een dier’) mag ook niet, net als si (muzieknoot). Adios mag weer wel… Veel succes!

  44. Jesson 20 sep 2011 at 1:12 pm

    Donjuan mag ook! Wist niet dat dat 1 woord was, maar volgens wordfeut wel!

  45. Oneldebonelon 20 sep 2011 at 4:24 pm

    Ik kreeg van tegenstander het woord DJAK. Heb het opgezocht op google. Kreeg volgende melding:

    djak
    heeft geen uitgebreide woordinformatie.
    Het is echter wel goed gespeld en is goedgekeurd door de Taalunie.

    Komt van deze site: http://www.woorden.org/woord/djak

    Ook heel wonderlijk, Sex mag niet maar nixen wel…..

  46. Wampie75on 20 sep 2011 at 7:31 pm

    Nou,sexe mag dus niet. Speel het spel voor het eerst en heb de q en x op mn plankje liggen…

  47. MisterPon 21 sep 2011 at 9:55 am

    DJ en BI mogen ook

  48. Maureenon 21 sep 2011 at 10:54 am

    @MisterP: die staan al in het lijstje van Liesjelogthet hierboven, haal dat er maar eens bij, dan win je vandaag wellicht ;-)

  49. Anneleenon 21 sep 2011 at 11:32 pm

    @iMoontje , ik kreeg gister een schermafbeelding toegestuurd van een openingszet ( het woord was ‘klonen’ dus niet eens heel gek, voor…. 648 punten!! :)

  50. Arjenon 22 sep 2011 at 9:19 am

    Voor die altijd lastige Q: Qat mag blijkbaar wel.

  51. Henkon 22 sep 2011 at 8:44 pm

    Als je echt iemand MOET verslaan:

    http://www.scrabulizer.com

  52. Frits Kapperson 22 sep 2011 at 9:42 pm

    In de tips staat o.a. “onvoltooid toekomende tijd (zo heet dat toch?)”
    Als voorbeeld wordt gegeven: werke, fietse, maar je kunt ook zeggen neme, zoals in “Men neme drie appels…”.

    Dit heet niet de onvoltooid toekomende tijd, maar de ‘aanvoegende wijs’.

    Bij deze.

  53. Baderoon 22 sep 2011 at 9:55 pm

    756 punten tegen in één beurt, dat potje helaas net niet gewonnen;)

  54. Scrabblewoordon 23 sep 2011 at 1:50 pm

    Kunt u even geen woorden maken met de letters op uw plankje? Voer ze dan in op http://www.scrabblewoord.nl en zie alle mogelijkheden! Nu met dezelfde woordenlijst als Wordfeud!

  55. Irison 23 sep 2011 at 3:38 pm

    CC mag ook. En in tegenstelling tot sex en sexe mag sexy dan weer wel!

  56. Veraon 24 sep 2011 at 8:47 pm

    Wat een leuk maf verslavend spelletje. Speel het met 5 mensen maar wil meer!!! Het gekste is dat cg ook kan wat THE heck betekent dat nou weer.Desalniettemin blijft het erg leuk!!!!

  57. Tanjaon 25 sep 2011 at 4:57 pm

    cg = centigram volgens mij
    Ik ben reuze verslaafd en wil graag tegen mensen spelen die van iedereen winnen, kijken of ik mezelf nog kan verbeteren :) Mijn id is teegee61 :)
    Dank voor alle tips @Tim!

  58. Steveon 27 sep 2011 at 4:21 pm

    Hallo, ik lees hier Opening scores van 300 tm 600.
    Is dat een andere spelvariant? Een normaal spel levert in totaliteit circa 350 punten op.. Wie weet meer?

  59. marjanon 27 sep 2011 at 10:45 pm

    Vraagje van een verdrietige verslaafde speler. Na iedere keer geen contact te hebben gekregen, wordt er om mijn password gevraagd, dit ingevoerd, hij blijft maar “Logging in” weergeven!!! (dit nu al 3 uur) WAT MOET IK DOEN?
    Kan iemand mij een tip geven, ben radeloos!!!

  60. saschaon 28 sep 2011 at 10:12 am

    ik kan helaas ook niet meer inloggen sinds gisteren. help!

  61. chrissieon 28 sep 2011 at 1:25 pm

    mijn wordfeud gaat niet verder heb een woord neer gelegd nu alleen komt er clear in mijn scherm. snap er dus niet veel van wie o wie kan me helpen??

  62. Okregon 28 sep 2011 at 3:56 pm

    Ik krijg zojuist IVF en ABC om mijn oren…. SMS heb ik ook al een keer langs zien komen…. Het lijkt meer op het grote afkortingspel dan op ouderwets scrabble!
    Wat jullie?

  63. marjanon 28 sep 2011 at 9:19 pm

    Heb mijn probleem via de app geprobeerd uit te leggen, had er niet veel vertrouwen in hoor, toch kreeg ik een email met een wachtwoord, en warempel….. dit wachtwoord ingevoerd en……………… ik speel weer!!!!! misschien een tip voor Sascha en Chrissie? Laat het ff weten of het gelukt is!

  64. Bjørnon 28 sep 2011 at 9:42 pm

    Ik kon ook niet meer inloggen!
    Heb de app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.
    Aanmelden met e-mail en … spelen maar!!!

    gr,

    Bjørn

  65. saschaon 28 sep 2011 at 10:31 pm

    wat heb je precies moeten doen dan?

  66. a.r.pronkon 29 sep 2011 at 3:57 pm

    Ik weet niet of het al genoemd is. Maar in de categorie 2 letter woorden; mu

  67. Henriëtteon 29 sep 2011 at 6:45 pm

    vj en dj mogen ook! Maar het woordenboek moet echt zsm aangepast worden…

  68. marjanon 30 sep 2011 at 12:05 am

    Ik heb via e-mail een wachtwoord gekregen, dit ingevoerd en kon weer spelen

  69. Carloon 30 sep 2011 at 8:24 am

    Nm kan ook!

  70. elineon 30 sep 2011 at 11:30 am

    Als je niet meer in kunt loggen, gewoon even verwijderen en weer opnieuw installeren. Je kunt dan zelfs verder met je openstaande spellen.
    Wel een beetje flauw om een website te gebruiken om woorden te vinden, is toch een beetje valsspelen vind ik..

  71. Tannieson 30 sep 2011 at 4:55 pm

    Nou…ik voel me wel een enorme WF-kneus…! 300 à 500 punten ha
    len in een zet…wow… Ik ben blij als ik in een zet 30 punten heb… hhhmmm
    Wie weet oefenen oefenen oefenen… voeg me maar toe voor een spelletje als je wilt…want ik moet oefenen!

  72. moniqueon 30 sep 2011 at 7:43 pm

    Hallo Tim en Wordfeud ‘vrienden’
    Ben ook sinds enkele dagen verslaafd. Ken nog niet veel mensen die het ook spelen dus had ik een random speler uitgekozen om tegen mij te spelen, ik kreeg na een halve dag spelen het gevoel dat ik tegen de computer aan het scrabbelen was; het duurde uren eer hij/zij een nieuwe zet plaatste, dat vond ik nog niet eens het ergste…. wat mij verwonderde waren de meest originele woorden en de hoogste scores die ik ooit bij scrabble heb gezien. Nu kan het natuurlijk aan mij liggen maar ik kreeg het vage vermoeden dat hij/zij hulp kreeg van deze of gene zijde ;-)
    Desondanks blijf ik het heerlijk vinden. Mijn naam op Wordfeud is: chrisalpip
    Vriendelijke groet, Monique

  73. annemiekon 30 sep 2011 at 10:17 pm

    nm vm dj vj mag wel maar sf en do re mi niet.
    Wel leuk voor in de pauze van het werk, bij wakker worden en slapen gaan. Nog absoluut geen verslaving. Wijkt naar mijn mening nog teveel af van echte scrabble. Bijzonder eigenlijk dat er nooit iemand zin heeft in een potje bord scrabble maar dat dit zo’n rage is??
    Weet iemand hoe de selctie gaat van “spelen tegen random player”?
    Kan het zijn dat je zelf dan ook wordt uitgenodigd?

  74. FelixRothuizenon 01 okt 2011 at 1:23 am

    Nog meer woorden met een Y: Boy, Gay en Lady. Vreemdgenoeg allemaal Engels. (Mijn username: FelixRothuizen).

  75. Jan De Ridderon 01 okt 2011 at 1:55 pm

    Annemiek, ben je zeker dat DO en MI niet mogen?
    Die staan wel degelijk in de tweeletterwoordenlijst van Liesjelogthet die uit het Wordfeud-woordenboek is gehaald.
    Het zijn RE en SI die niet mogen omdat de Wordfeud-woorden zijn gebaseerd op een woordenlijst voor spellingcontrole. En omdat vaak “re” wordt getypt in plaats van “er” en “si” in plaats van “is” ontbreken die woorden, omdat anders je typefouten niet ontdekt worden.

  76. Blog Henri Matthijssen » Wordfeudon 02 okt 2011 at 4:24 pm

    […] volgende filmpje op Youtube is ook wel hilarisch: Op diverse websites kun je tips vinden hoe je Wordfeud het beste kunt spelen. Gemener zijn sites met hulp, maar die ga […]

  77. Merelon 03 okt 2011 at 11:25 am

    OR
    AD
    ON
    EB
    CV

  78. Arthuron 03 okt 2011 at 12:56 pm

    HL
    TB
    SA

  79. Mrsthehunteron 03 okt 2011 at 10:25 pm

    Hoe komen jullie aan die hoge scores? Mijn hoogste score met een woord was 84 punten. Maar zie hier scores van 300 tot 600 voorbijkomen. En kunnen we bij wordfeud niet de woordenlijst aanpassen of iig aangeven van meer bestaande woorden. Uw vind ik ook zo’n woord wat erin moet.

  80. Mrsthehunteron 03 okt 2011 at 10:51 pm

    Ik bedoelde iq maar automatisch voorspellen stond nog aan…..

  81. ptjuhon 03 okt 2011 at 11:59 pm

    Ik wil het ook op mijn telefoon gaan zetten, maar als ik dit zo lees kan ik er niet over uit, cheats mogen niet, die doen je status verlagen, maar alle tips hieren sites, dat mag dan weer wel???? Tsja… Dubbel hoor, ik ga het gewoon on my own doen… Dan leer je vanzelf ook van anderen….en als je dan wint, vind ik het persoonlijk het geweldigst… Succes allemaal ! Ga ik morgen maar ff zoeken naar de download …

  82. naatjeon 04 okt 2011 at 1:57 pm

    PI doet het ook!!

  83. Kimon 04 okt 2011 at 3:03 pm

    cc doet t ook

  84. LolaLumenon 04 okt 2011 at 3:27 pm

    Heb je een Y?

    Gay en tray worden goedgekeurd!

    Zijn er eigenlijk tweeletterwoorden met de q?

  85. Eileenon 04 okt 2011 at 4:55 pm

    Ik las hierboven dat Sex fout is. Ik kon deze wel invoeren en werd goedgekeurd ?!

  86. Peteron 04 okt 2011 at 5:37 pm

    Ud werkt ook

  87. MartinJongejanon 04 okt 2011 at 6:19 pm

    Waarom mag ‘Fins’ niet? Mogen Spaans, Duits en Zweeds ook niet of is het gewoon een foutje?

  88. Angelaon 04 okt 2011 at 6:31 pm

    ohneeeee!!!

    cv, wc, cd, etc is niet meer!!!! Wordfeud is veranderd!!!

  89. michaon 04 okt 2011 at 6:53 pm

    rex doet het vanaf vandaag wel… Misschien is er een kleine upgrade geweest…

  90. michaon 04 okt 2011 at 6:55 pm

    En misschien kunnen we de 2 en 3 letterwoorden lijst updaten…

  91. polon 04 okt 2011 at 7:44 pm

    voor degenen die niet meer konden inloggen: Als je WF verwijdert en dan opnieuw installeert, vraagt hij om je email adres (dat je moet invoeren om te instaleren), vervolgens krijg je de vraag om je password te resetten. je krijgt dan een email met een link om te resetten. het koste mij 2 dagen, en verloor dus een traag potje…
    “ud” mag ook…

  92. Zwaanon 04 okt 2011 at 7:48 pm

    Hmm… Waarom doet dc en cd en sec het ineens niet meer? Zijn er meer mensen die deze worden ineens niet meer kunnen maken?

  93. Evelienon 04 okt 2011 at 7:57 pm

    Afkortingen zoals DC en CV schijnen opeens niet meer te werken… Hebben meer mensen hier last van?

  94. Agaathon 05 okt 2011 at 9:11 am

    Hoe kom je aan zo’n enorm hoge score met 1 woord. Mijn hoogste woordscore was 130 punten. Woorden met ‘y’: derby, city, jockey, dummy, jury. Mijn speoomelnaam is parklaan.

  95. anja1903on 05 okt 2011 at 11:49 am

    Wij hebben er ook last van dat die afkortingen niet meer doet maar hij doet nu wel he en id misschien doet hij nu ook wel iq en eq maar dat heb ik nog niet geprobeert.

  96. Nickon 05 okt 2011 at 2:21 pm

    Ook ik ben erin getrapt en de verslaving begint nu al vormen aan te nemen…

    Kreeg net het woord “hyenas” tegen; zou toch zweren dat daar een apostrof tussen moest?

  97. Danielon 05 okt 2011 at 2:58 pm

    Zie net dat heavy wort geaccepteerd als nederlands woord? raar

  98. Lucieon 05 okt 2011 at 4:09 pm

    Ik krijg telkens de melding: Connection Error. Could not connect to the WF server. Make sure you have an active internet connection.
    Wat betekent dit?

  99. Vonon 05 okt 2011 at 4:17 pm

    Ik had 1080 punten voor het woord zalfde in een random spelletje… Whaaa.

  100. Eliseon 05 okt 2011 at 5:14 pm

    Voor de liefhebbers: Ik heb de meest recente versie van de lijst geaccepteerde woorden op mijn site gezet:
    http://elise.roders.info/tag/wordfeud/
    Ik heb een post met tweeletterwoorden en eentje met drieletterwoorden. En in die met tweeletterwoorden staat ook een linkje naar de volledige lijst. Doe er je voordeel mee!

  101. Sabbelssson 05 okt 2011 at 5:15 pm

    De afkortingen die voorheen wel geaccepteerd werden en nu niet meer zijn
    Uit het woordenboek gehaald.. Het woordenboek van wordfeud is namelijk geüpdate
    Check
    http://Www.wordfeud.com voor info

  102. Brigitteon 05 okt 2011 at 11:32 pm

    Ik heb een theorie:

    Dat wordfeud geeft je de eerste paar spelletjes goeie letters,

    zodra je verslaafd bent mag je je hoofd gaan breken…

  103. Gerton 06 okt 2011 at 10:37 am

    Mijn hoogste woord wat ik gespeeld heb is vervelen met een de bevin V op dl en tevens met een dw en tw erbij. Goed voor 136 punten. Toch meteen maar een foto van gemaakt! :-)

  104. manonon 06 okt 2011 at 10:56 am

    Kan ik wordfeud downloaden op een Nokia E72 of ondersteund hij dat niet?

  105. Esmeeon 06 okt 2011 at 11:54 am

    Ik probeer als er een kans is, zo snel mogelijk van de q en de y af te komen.
    Anders is er een kans om er mee te blijven zitten, en op het laatste moment nog te verliezen.
    Is dit een goede tactiek? Of moet je dan toch kiezen voor het woord met de meeste punten?

  106. WimJon 06 okt 2011 at 1:12 pm

    het is niet onvoltooid toekomende tijd, maar aanvoegende wijs

  107. Barbaraon 06 okt 2011 at 2:15 pm

    Ik ben het helemaal eens met Brigitte. Heb na de eerste 2 spelletjes nooit meer zulke mooie (7-letter) woorden kunnen leggen.

    Mijn nick is Brand(t)mark.

  108. karinon 06 okt 2011 at 2:57 pm

    Raar de het ene spel wel DJ goedgekeurd en het andere spel niet.
    Ook VJ word momenteel bij mij niet goedgekeurd, kan dat met het bord te maken hebben, normaal/standaard?

  109. Tjardaon 06 okt 2011 at 6:47 pm

    Hoi.. Nog een WF verslaafde.. username is kinsellas. Voeg me toe!!
    Gr. Tjarda..

  110. Efhon 06 okt 2011 at 10:57 pm

    Ik had laatst op een random bord een 7 letter woord die over 3 TW lag, over 2 DW ofwel het woord keer 108… Ook lag een van de letters op een TL De waarde van het woord alleen was 14 inclusief de ene letter die op TL lag die 3 punten waard werd. 14*108 is 1512 plus nog eens 40 punten voor het wegspelen van al mijn letters… Dus een totaal van 1552 in één woord!!!!!!!

    (Tim, als je het niet gelooft dan mag je me mailen en dan mail ik jou de screen shot)
    Ps. Het was wel een Engels bord en het woord was bethank

  111. Joopieon 06 okt 2011 at 11:37 pm

    CV in nederlands pakt die toch echt niet!

  112. Pieton 07 okt 2011 at 12:01 pm

    @Efh: Dus als ik het goed begrijp was het eerste woord op het bord bethank?

    En wil je me eens uitleggen hoe je aan de factor 108 komt? Is volgens mij namelijk gewoon 3 x woordwaarde + 2 x woordwaarde, dus 3×14 + 2×14 + 40

  113. Efhon 07 okt 2011 at 5:03 pm

    ik bedoel over 3*TW en over 2*DW = 3*3*3*2*2 = 108
    108*14 is 1512 + 40 = 1552

  114. Anson 07 okt 2011 at 6:30 pm

    Inderdaad net een paar dagen die apps gedownload en werkt verslavend. Had alleen na 2 dagen ineens een heel klein scherm op mijn gsm.. Dus apss verwijderd en opnieuw gedownload en dat werkte toen weer perfekt. Het valt me op dat ik soms geen klinkers heb.. kan iemand mij dat uitleggen hoe dat dan weer werkt.
    succes met de verslaving.

  115. Marloeson 07 okt 2011 at 7:00 pm

    Helaas, of toch niet (?), hebben ze sinds gister de woordenlijst aangepast dus heel veel twee-letter woorden (zoals cc, cm, mm, kl etc.) kunnen niet meer! Woorden met de Q zijn nog lastiger geworden nu..

  116. erwinon 08 okt 2011 at 10:09 am

    Superrrr verslavend en leuk, inderdaad is verslavend, moet oppassen, speel het al stiekem op de wc op mijn werk,moet ik maar niet meer doen.
    De woord combinaties zijn soms onduidelijk,maar het leert snel,leuk om deze reactie,s te lezen van spelers. user erwintd.

  117. Marijkeon 08 okt 2011 at 4:20 pm

    Raar ook dat een woord als cafe het ook niet doet

  118. Gerardon 08 okt 2011 at 9:33 pm

    Zojuist gespeeld op een random bord, qua lag er al en zoals bekend doet aqua het niet. Van de 4 stenen aan de linkerkant lag er 3x een TW. Ik had een A en een T in mijn bezit en ik dacht laat ik eens gaan wisselen om een N en een I in mijn bezit te krijgen om ANTIQUA te spelen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Antiqua) .

    Mijn tegenstander had niks in de gaten en speelde gewoon door aan de rechtrkant van het veld terwijl ik wisselde en mijn gewenste stenen ook nog kreeg. Nadat hij gespeeld had kon ik mijn begeerde woord gaan leggen. Dit mooie Nederlandse woord zou me even 513 punten op gaan leveren wat mijn totaal op zo’n 800 zou gaan brengen met nog zo’n 30 stenen te spelen.

    Maar je raad het al natuurlijk…. WF pakte m’n woord niet….

    Bah 513 punten misgelopen, alsof je een royal flush in je handen hebt bij poker en de dealer een misdeal maakt…. :S

  119. Orderpickeron 08 okt 2011 at 11:28 pm

    “maar degradeer je jezelf tot een soort orderpikker in een magazijn. Niet doen.”

    Wat een belachelijke zin Tekstschrijver Tim.
    Nu maar hopen dat er geen orderpicker is die zich degradeert tot een tekstschrijver zoals jij.

  120. jrryon 08 okt 2011 at 11:45 pm

    @Efh

    …. Hoe kan je in godsnaam met één woord 3x TW en 2x DW krijgen? speel je met een ander bord ofzo?

  121. jrryon 08 okt 2011 at 11:47 pm

    @Efh

    Ah ik zie het al, met random bord ligt alles ook daadwerkelijk willekeurig. Mooie score zou ik zeggen!

  122. Lindaon 09 okt 2011 at 9:25 am

    @Marijke: je schrijft officieel natuurlijk café, dat zal de reden zijn.
    Wonderlijke woorden kom ook ik tegen; maar stiekem ook wel leuk. Genoeg oefening nog nodig; ik speel met #coaxi als iemand nog een tegenstander zoekt.

  123. Nicoon 09 okt 2011 at 10:05 am

    Ik ben ook redelijk verslaafd:(, ook mij valt op dat rare woorden wel kunnen, en soms gewoon goede Nederlandse woorden niet kunnen, speelde net jenden dat werd fout gerekend, terwijl jen wel wordt goed gerekend ( ww jennen), verder kreeg ik net odd om mijn oren, weet echt niet wat dat is, ook date is gepasseerd, ik speel onder de naam Freekie68

  124. Marcelon 09 okt 2011 at 11:55 am

    Cd en re worden, vreemd genoeg en itt tot tekst boven niet goed gerekend.

  125. cathalijnon 09 okt 2011 at 1:07 pm

    help mijn man is verslaafd en kan niet lang wachten tot hij weer aan de beurt is, zelfs in bed ligt nu de telefoon.

  126. marioon 09 okt 2011 at 6:37 pm

    Opmerkelijk: voor 5 oktober waren er 30 twee-letterwoorden met 2 medeklinkers toegestaan, en nu nog maar 2!
    Ik heb de site http://www.behr.nl/wf2lw.html aangepast voor de nieuwe situatie.

  127. jasperiscoolon 09 okt 2011 at 6:52 pm

    @ladybird

    Sex is geen woord. Althans niet in het Nederlands, waar het toch 1echt ‘seks’ is.

  128. Scrabblezoeker.nlon 09 okt 2011 at 8:35 pm

    Op http://www.scrabblezoeker.nl kun je eenvoudig woorden zoeken en combineren met je eigen letters.

  129. ultraronon 09 okt 2011 at 8:42 pm

    Hoi, mijn dochter heeft een i-phone, ze kan alleen de engelse versie downloaden.
    Is er geen NL versie voor de I-phone?

  130. Lindaon 09 okt 2011 at 9:35 pm

    wordfeud worden boek is alweer veranderdd, want rex mag nu wel, en id mag ook :)

    ik speel onder de naam, lindaaa_xxxx. dus 3 ” a ” en 4 ‘x’ :)

  131. Elsion 09 okt 2011 at 9:49 pm

    Nou, hij doet t bij mij niet hoor!
    CD
    DC
    CV
    … krijg altijd foutmelding (speel gewoon NL).

  132. Arnoon 09 okt 2011 at 11:05 pm

    Het moet niet gekker worden, er worden zelfs al Wordfeud competities opgezet! Ik heb me ingeschreven voor Wordfeud Eindbaas (www.wordfeud-eindbaas.nl), waarmee je een real life Wordfeud spel kan winnen (Gewoon Scrabbke, lol!). Ben erg benieuwd.

  133. Wieson 10 okt 2011 at 12:32 am

    Weet iemand hoe je dit spel op i-pad formaat ‘zet’ ….. het gebeurde nl zomaar even en dat was bijzonder prettig …….of was het misschien ‘een lokkertje’ voor de betaalde versie????

  134. Jan Willemon 10 okt 2011 at 11:39 am

    ‘yo’ deed het bij gisteren ook :-)

  135. Wordfeud cheats? | Visjes WeBlogon 10 okt 2011 at 12:28 pm

    […] had, voor ik aan Wordfeud begon, het artikel van Tekstschrijver Tim met de 15 tips om te winnen met Wordfeud. Een heel leuk, maar vooral leerzaam artikel, want hij geeft daarin best leuke tips die goed te […]

  136. SSSon 10 okt 2011 at 1:57 pm

    rechtsonder, ronde toets, x2 of 2x..speelnaam: s’nah
    ook een beetje verslaafd..heb een i pad, maar net van mijn echtgenoot een iphone gekregen. niet handig van hem….maar wel leuk :)

  137. Okiokeon 10 okt 2011 at 4:50 pm

    Ook net toegetreden tot de gelederen van de Wordfeudfanaten…
    Hoe kun je in vredesnaam letters ruilen?
    Moet je daarvoor de betaalde versie hebben?
    Dat lukt me trouwens ook niet…Wat een leed.

    Ik wilde het woord “essenen” leggen (toch een bekend volk uit het OT) maar dat werd niet geaccepteerd.
    Raar!!!!!!!

    Wil wil spelen mag me uitnodigen…

    Veel plezier allemaal!

  138. Felixon 10 okt 2011 at 11:53 pm

    ZEEUWSE doet ie niet, had ik al mijn letters kwijt gekund. PF weer wel. Rare jongens, die wordfeudscheidsrechters.

  139. PappaLeoon 11 okt 2011 at 12:04 am

    Al 2 keer geprobeerd op AQUA aan te leggen, hetgeen geweigerd werd. Nu speel ik tegen iemand die dus wel gewoon AQUA aanlegt ??

  140. roosje54on 11 okt 2011 at 10:16 am

    hallo allemaal ik wou ff weten of ik wf ook op mijn pc kan spelen want op zo’n klein beeld van mijn samsung galaxcy zie ik niet zo goed naarmate je lang speelt op mijn pc is het veel groter hoe krijg ik dit op mijn pc dan is beeld groter wie kan mij hiermee HELPEN ??? ik speel op wf met mijn naam roosje54

  141. roosje54on 11 okt 2011 at 1:26 pm

    ik probeer de andere spelers die bij mij staan te verwijderen want ze staan er al 38uur op en doen er niets meer aan hoe doe ik dit want dan kan ik verder met anderen spelen die wel hun aandacht hebben in het spel het loopt vol,wie weet er antwoordt op met dit probleem ik heb er 20 spelers op staan die niets meer aan doet met spelen,26 uur/38uur/32uur

  142. freudsigmundon 11 okt 2011 at 3:59 pm

    de beste tip om te winnen is een goed begin is het halve werk… 364 punten leggen bij het eerste woord op een random bord :D

    http://siggy72.home.xs4all.nl/images/image.png

  143. Hansfeenon 11 okt 2011 at 4:24 pm

    ju mag dus ook.

    @roosje54: je hebt 72 uur de tijd om een woord te leggen. Voor sommige mensen heeft WF blijkbaar geen prioriteit.

  144. Kees B.on 11 okt 2011 at 4:53 pm

    Wordfeud keurt veel vreemde woorden goed.
    Het officiele Wordfeud Woordenboek in 5 talen kun je hier vinden http://bit.ly/r1kynE

    Handige site, ook met strategie, Tips & Tricks

  145. hofskeon 11 okt 2011 at 7:33 pm

    iemand die wil spelen? Hofske

  146. Margaretaon 11 okt 2011 at 7:40 pm

    woorden met een y die nog kunnen:
    gay en yam

  147. hennyon 11 okt 2011 at 9:14 pm

    Kan ik eindelijk ” Quod” kwijt, accepteert WF het niet. Da’s mooi balen.

  148. Samodeon 11 okt 2011 at 10:41 pm

    HM (de winkelketen?) werd me net voor de voeten geworpen. Hadden jullie die er al bij?

  149. PappaLeoon 12 okt 2011 at 8:44 am

    @Samode: Geen winkelketen (H&M)

    Meer een toonloze vorm van ahum. Ook gebruikt als titel van een van de boeken van Marten Toonder over Olivier B. Bommel

  150. Pim van Zomon 12 okt 2011 at 8:58 am

    Wordfeud kent vele vreemde woorden goed Hier kun je controleren of hij je woord accepteert. http://bit.ly/r1kynE

    Handige site, ook met strategie en tips en tricks voor Wordfeud.

  151. Michelon 12 okt 2011 at 2:17 pm

    Ik vond het een verslavend spel totdat ik een tegenstander kreeg die onmogelijke lettercombinaties in een supersnelle reactietijd neerlegde. Ik ben wat gaan rondsnuffelen en stuitte op de website http://www.scrabulizer.com Hier wordt het spel gewoon voor je gespeeld. Kies als bordspel gewoon WORD FEUD. Vul de letters die je hebt in en alle mogelijkheden worden voor je uitgezocht. Er is opeens geen ruk meer aan.

  152. lipster13on 12 okt 2011 at 3:15 pm

    @freudsigmund, op een randombord is 364 mazzel! maak maar eens 128 op een regular.

  153. Joopieon 12 okt 2011 at 7:44 pm

    Iemand kan zomaar “helpe” neerleggen! Is toch geen nederlands! Pffff.
    Wil ik “yo” neerleggen want een ander deed dat bij mij…. pakt wordfeud het niet!
    Nah jah… wat een spel :(

  154. bason 12 okt 2011 at 11:01 pm

    Ben benieuwd naar jullie hoogste scores op een normaal (dus niet random) bord. lndividueel haalde ik 602, gezamenlijk is 823 mijn hoogste score.

  155. posmaron 13 okt 2011 at 9:38 am

    Ook ik ben verslaafd! Maar ik snap helemaal niet hoe iemand meer dan 600 punten kan halen! Kan iemand mij dat uitleggen? Ik ben al blij als ik in een potje 500 punten haal!
    Dus wie me een lesje wil leren: posmar is de naam.

  156. iekeon 13 okt 2011 at 10:57 am

    Pfff. pk en ki werken niet!

  157. Smurfowon 13 okt 2011 at 2:23 pm

    Cool spel…werd 2 dagen geleden helaas wel vanaf het begin al afgemaakt door iemand de een woord a 142 punten neerlegde..leuk hoor.
    Ben al blij als ik een woord van rond de 70 punten voor elkaar krijg….

  158. Mr boson 13 okt 2011 at 5:28 pm

    mijn hoogste was 180 met 1 woord.

  159. Mightymel76on 13 okt 2011 at 7:08 pm

    Misschien wel een leuk idee om een post te maken met het woord wat de meeste punten opgeleverd heeft…

    Zo heb ik MISTELT kunnen maken voor 756 punten!!!!

  160. cpt.slowon 14 okt 2011 at 3:45 am

    Bij Nederlandse spellen kun je gewoon Engelse woorden neerleggen zoals acid, valid of boy en da t terwijl woorden zoals zoen of zoenen niet worden herkent! Zeer frustrerend, ook veel cheaters tegenwoordig. Blijft wel leuk om tegen vrienden te spelen.

  161. Jaimyon 14 okt 2011 at 6:33 pm

    Ik heb niet alles gelezen, maar voor als het er al bij stond (je weet de reden.)

    Ik probeerde wat uit, en zag een e staan in het veld en een x op me bordje: ex. Een twee-letterwoord die geaccepteerd wordt. En zowaar ook nog: exen. Ik denk het meervoud van ex, of een of ander raar woord.

    Ook nog zo’n raar woord: deist. Hij werd goedgekeurd. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar misschien handig als je ergens eist hebt staan.

  162. Jaimyon 14 okt 2011 at 6:39 pm

    Ik bedenk me ook ineens toen ik een reactie las dat bij mij aqua wel gepakt werd. Maar turkse niet. En turks ook niet. Het is best wel apart wat WF wel en niet pakt, maar ach, het spel zelf blijft wel een leuke uitdaging.

  163. Jaccoon 14 okt 2011 at 11:53 pm

    Verslavend is het zeker, maar af en toe irritant is het wel als in mijn ogen normale woorden worden afgekeurd en woorden als qat, jad, mas, cutje en nixen goed worden gekeurd. Wat betekent dat toch allemaal? Daarom maar ff gegoogled (zou gegoogled wel mogen?) en het blijkt dat ik niet de enige ben die vreemde woorden ontdekt en goede woorden afgekeurd ziet worden. Misschien wordt het nog beter. Ik blijf volhouden.

  164. ben macgyveron 16 okt 2011 at 4:19 pm

    Ik kan de “Fingershuffle”
    (© ben macgyver), aanbevelen, gewoon net als bij Scrabble je letters op je
    stuk voor stuk op je balkje
    verschuiven werkt beter dan de gewone Shuffle!

  165. Andyon 16 okt 2011 at 7:22 pm

    hahaha leuk al dit leesmateriaal. Heb de app net een paar dagen en ja enorm verslavend!
    Iemand vanavond zin? (andysopa)

  166. Ason 17 okt 2011 at 11:34 am

    Hmmm….bij mij pakt WF TV niet…..

  167. margritaon 17 okt 2011 at 12:35 pm

    Het overkomt mij nogal eens dat tegenstanders afhaken als ze flink achterstaan, zeg meer dan 100 pnt. Jammer jammer. Dus a.u.b. lieve mensen speel gewoon door en zie het b.v. als een leermoment? :-)

  168. roodborstje1957on 17 okt 2011 at 2:47 pm

    hoi hoi
    ben ook sinds gisteren flink verslaafd dank zei mijn dochter die vertelde me van dit dus ik zei laat me eens kijken en jawel hoor ben er nu ook constant mee bezig hihihi

    ben alleen niet zo goed want leg maar woorden van rond de 14 punten dus heel weinig als ik hier de punten zie

    maar ok oefening baart kunst en ik speel ook onder de naam roodborstje1957

  169. Christiaanon 17 okt 2011 at 10:14 pm

    Prachtig spel. Leuke tips. Ik ben het overigens niet eens met de stelling dat je zo min mogelijk moet ruilen omdat je dan achterop raakt. Het alternatief is immers dat je dan een aantal beurten achter elkaar met een hele rij slechte stenen zit waar je nauwelijks wat mee kunt. Alleen maar medeklinkers bijvoorbeeld. Ik ga dan toch echt ruilen, doorgaans met veel succes.

  170. Treyon 18 okt 2011 at 2:20 am

    Durf te vragen: waarom staat er in het logo een viertje in superscript (W4)? De letter W krijgt toch 5 punten??

  171. Martinon 18 okt 2011 at 6:43 am

    Valsspelen
    Als je cheats gebruikt als een woordenboek, of nóg makkelijker ZoefZoek, dan speel je niet alleen vals, wat niet leuk is voor tegenstanders, maar degradeer je jezelf tot een soort orderpikker in een magazijn. Niet doen.

    Waar slaat dat van die orderpikker in hemelsnaam op????

  172. Simoneon 18 okt 2011 at 9:59 am

    Ik probeer op Wordfeud te komen en dan typ ik http://www.wordfeud.nl in maar dan kom ik uit op http://www.wordfeudpro.nl? is dat hetzelfde programma? Doe ik iets verkeerd? Ik snap er niets van :(

  173. Oranon 18 okt 2011 at 2:48 pm

    Op de Mac doe ik het op http://www.webfeud.com. Op je werk valt het nogal op als je constant met je telefoon zit te spelen.

  174. PappaLeoon 18 okt 2011 at 5:03 pm

    @Trey: In het Engels is de W 4 punten waard.

  175. sanneon 18 okt 2011 at 6:14 pm

    we wilt er spelen? mijn naam sanneligt

  176. nicoleon 18 okt 2011 at 8:04 pm

    Ik ben vandaag ook begonnen met wordfeud (nieuwe telefoon aangeschaft), maar ik krijg gekke meldingen:
    – wanneer ik aan de beurt ben en een woord neerleg geeft ie aan dat het mijn beurt niet is.
    – mijn chatberichten komen continu in tweevoud door
    – en soms geeft ie een error.

    Ik heb een nieuwe iphone 4 aangeschaft die draait op Ios5.
    Hoe kom ik van dit probleem af om ongestoord met mijn nieuwe verslaving bezig te kunnen zijn? Heeft iemand hier ditzelfde probleem (gehad)?

  177. Moniqueon 18 okt 2011 at 11:24 pm

    Ik speel onder de naam niekie1965. Iemand zin om te wf_den?

  178. eefon 18 okt 2011 at 11:36 pm

    Ik wi lmijn wachtwoord veranderen maar weet niet meer wat het huidige wachtwoord is…….. weet iemand waar of hoe ik dit kan aanpassen?????

  179. essiephon 19 okt 2011 at 5:09 pm

    bij mij telt hij woorden als pc, tv, cd etc echt niet goed! Hoe kan dat????

  180. carlijnon 19 okt 2011 at 10:43 pm

    Kun je dit ook op je laptop installeren?

    Grtz

  181. Karineon 21 okt 2011 at 2:09 pm

    hoe moet je inloggen?

  182. meeerrriion 21 okt 2011 at 4:02 pm

    Ik heb vandaag YUCCA gelegd.
    Slaat helemaal nergens op, maar wel een lekkere score.

  183. Roxon 21 okt 2011 at 4:17 pm

    Puntentelling klopt heel vaak niet…. Iemand kreeg net 60 punten voor een woord van nog ggeen 14

  184. Rianon 22 okt 2011 at 2:22 pm

    OPM. bij item klagen:
    Dat heet aanvoegende wijs!!!
    ….
    —->Citaat: http://taaladvies.net/taal/advies/term/1/aanvoegende_wijs/

    onvoltooid toekomende tijd: b.v. ik zal wel zien! Raadpleeg:
    —->http://www.ilv.ucl.ac.be/gramlinknl/morfologie/pdf/m_nl_01_ww_01_03_otkt.pdf

    Het ware te wensen dat spelers van Wordfeud vroeger op school beter hadden opgelet i.p.v. propjes papier door de klas te gooien en nu hun of hare kennis van de grammatica van de Nederlandse Taal eens zouden ophalen….

    Niettemin veel speelplezier en …..ergernis toegewenst!

  185. margritaon 22 okt 2011 at 6:33 pm

    @meeerrrii, Yucca is een soort vetplant dus goed gegokt!

  186. Cellesteon 22 okt 2011 at 11:07 pm

    SEX mag niet ????

  187. Rolfvon 23 okt 2011 at 11:40 am

    Hoezo niet netjes om te cheaten? In Wordfeud zelf staat rechtsboven een knop Cheat! O nee, er staat Chat…. Nou ja…..

  188. Rolfvon 23 okt 2011 at 11:41 am

    Fixa wordt ook toegestaan. Nooit van gehoord!

  189. p.buismanon 23 okt 2011 at 3:05 pm

    40 punten gemist die er niet bij werden geteld en het woord SEXY wordt gelukkig wel goedgekeurd.

  190. toineon 23 okt 2011 at 8:23 pm

    ik speel met toinerombouts

  191. Espotton 24 okt 2011 at 10:05 am

    Tjonge vandaag potje gewonnen met 2029 tegen 286 !!!
    Random bord, 1e woord was al 1600 punten! Haha!

  192. jeannetteon 24 okt 2011 at 10:23 am

    Gisteren voor het eerst begonnen met WF en nu al verslaafd! Iedereen die graag wil winnen (nu nog wel) ik kan de oefening goed gebruiken! ik speel onder de naam jeannette1970.

  193. maaykeon 24 okt 2011 at 2:23 pm

    Hier nog zo’n verslaafde! alleen wat ik vaag vond is dat toen mijn wordfeud eraf viel (ik had zowaar een paniekaanval toen dat gebeurde) maar goed toen ik het opnieuw geinstalleerd had kreeg ik alle oude spellen erweer bijop, alle chats stonden weer open. was me een heel werk om alles weer normaal te krijgen!!
    Is er ook een mogelijkheid om uitgespeelde spellen definitief te verwijderen (dus niet allen met de knop remove finisht games????
    Ik heb geen zin om nog eens 10 minuten bezig te zijn hahaha

  194. frans_bon 24 okt 2011 at 3:53 pm

    Het advies om niet te ruilen omdat je tegenstander dan de kans krijgt om uit te lopen zou ik niet opvolgen. Het alternatief is passen, en ook dan krijgt je tegenstander de gelegenheid om uit te lopen. Alleen zit jij dan als je aan de beurt bent nog steeds met slechte letters. Gewoon ruilen dus, zou ik zeggen.

  195. frans_bon 24 okt 2011 at 4:03 pm

    @ nicole: heb ik ook eens gehad. Wordfeud verwijderd en opnieuw gedownload van de appstore (je hoeft niet nog een keer te betalen). Daarna was het opgelost.

  196. Awelon 24 okt 2011 at 7:05 pm

    Het woordt ‘sex’ mag niet van WF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  197. chayaliefon 24 okt 2011 at 7:32 pm

    Espott,

    Wat een puntenaantal. Welk woord leg je dan voor zoveel punten?

  198. Nhansenhennieon 25 okt 2011 at 1:32 pm

    Hallo wordfeud freaken,

    Wat vinden jullie van een opening van 1552 punten bij een openings woord. Ik vond het nogal veel maar las de het veel vaker voorkomt

    En wie weet wat de grootste opening is geweest ?

    Groeten Hans

  199. frans_bon 25 okt 2011 at 4:22 pm

    Al die hoge scores kunnen alleen behaald worden met een random board. Dat zegt dus helemaal niets over de vaardigheden van de speler, maar heeft te maken met geluk. Dat is het natuurlijk altijd wel want je weet nooit welke letters je krijgt, maar toch vind ik het maar niks.

    Het woord ‘sex’ is geen Nederlands maar Engels, wij schrijven dat als ‘seks’. ‘Sexy” mag wel, want dat is in het Nederlands weer geen ‘seksy’ of zo.

  200. martinon 25 okt 2011 at 10:55 pm

    Ik heb per ongeluk op “play with random opponent” gedrukt, en heb nu allemaal onbekende spelers in mijn lijst staan, die wil ik niet, hoe verwijder ik ze? het enige dat ik kan vinden is “pass” maar daarmee staan ze nog steeds in mijn wordfeud.
    Ik had oorspronkelijk 3 spelers die ik ken en dat wil ik zo houden..
    Wie weet raad?

  201. Kipon 26 okt 2011 at 9:23 am

    @Martin,

    Wanneer jij aan de beurt bent kun je op ‘resign’ tappen en ben je van je randomspeler af.

  202. martinon 26 okt 2011 at 10:04 am

    gelukt, bedankt!! :)

  203. […] Winnen met Wordfeud – 15 Tips – door Tekschrijver Tim […]

  204. Gert-Janon 27 okt 2011 at 4:56 pm

    ik heb niet alle reacties gelezen, dus ik weet niet of er al eerder gereageerd is op verkleinwoordjes en het woord “rex”, maar rex wordt bij mij geaccepteerd en stafjes ook. ik speel nog maar twee weken, dus misschien heb ik de laatste update.

  205. Joopieon 27 okt 2011 at 5:37 pm

    Scrabblewoord.nl ligt eruit??

  206. mier68on 28 okt 2011 at 10:13 am

    Hallo verslaafden,

    Ik ben op zoek naar een beetje serieuze tegenstand. Ik vind het namelijk niet leuk om steeds op m’n sloffen te winnen. En ik weet wat een aanvoegende wijs is en gebruik die ook regelmatig. Iemand zin in een potje?

  207. mier68on 28 okt 2011 at 10:22 am

    @Rian

    Ha Rian, wil je met mij een potje spelen? Ik speel graag tegen mensen die weten wat een aanvoegende wijs is.

    Groetjes, mier68

  208. Klosje17on 28 okt 2011 at 1:39 pm

    Hoi,wie kan mij helpen. Mijn dochter heeft op mijn laptop wordfeud gezet. Nu wil ik een 2e account, dus mijn eigen naam.Kan dit???? Groetjes Bea

  209. Aniqueon 28 okt 2011 at 3:30 pm

    Wat voor verschillende borden heb je allemaal, aangezien jullie het over n random bord hebben.

  210. Hermanon 28 okt 2011 at 4:31 pm

    Scrabblewoord ligt er inderdaad uit…

    mja, voor hetzelfde(misschien wel beter) gemak kijk je op wordfeudwoorden.nl
    super chille website met de beste generator die ik tot nu toe heb gevonden.

  211. Erikon 29 okt 2011 at 12:23 am

    Tegen mijn broer gebruik ik wel is deze site, http://wordfeud-nederlands-cheat.nl/ is dan wel vals spelen, maar blijft leuk om te zien hoe hij baalt als ik win

  212. maikeon 29 okt 2011 at 1:45 pm

    ’s nachts wordfeuten en een random player zoeken wil nog wel eens vreemde players opleveren, ze gaan met je chatten “hey!” en “me so horny” kan je je toch niet voorstellen dat zo’n spelletje dat soort types aantrekt!!? en die cheat site ga ik nu ook zeker gebruiken

  213. sachaon 29 okt 2011 at 1:59 pm

    Heb sinds een week een android telefoon en helemaal geweldig!! Als eerste app stond Anrgybirds erop en als tweede Wordfreud! Erg verslavend!

  214. es2010on 01 nov 2011 at 1:05 am

    Ik heb niet alles hiervoor gelezen, dus misschien kwam het al voorbij.

    Zojuist ontdekt dat het woord IPOD ‘not valid’ is. Strange.

  215. vonnekeon 01 nov 2011 at 11:35 am

    Kan iemand mij vertellen welke letters en hoe vaak ze in het spel voorkomen.
    Intussen ben ik erachter dat de q,x,y,één keer voorkomen, maar ben benieuwd hoe vaak de andere letters voorkomen, zodat je op het laatst niet verrast kan worden door je tegenstander.

  216. octet061on 01 nov 2011 at 5:50 pm

    kijk bij de spelregels daar ka je ook zien hoeveel van elke letter er anwezig zijn

  217. cccon 01 nov 2011 at 7:57 pm

    Waar kun je op resign drukken? Ik zie dat nergens staan…
    Heb veel mensen in de lijst die helemaal niet meer reageren…

  218. Oma Corneliaon 02 nov 2011 at 6:27 pm

    Zijn er nog meer verslaafden die het spel niet alleen spelen om te winnen (dat kan de computer toch beter, dan moet je consequent zijn), maar dat vooral willen doen met lettercombinaties die ook echt iets betekenen. Die zich daarbij niet tactisch (!) laten sturen door de mogelijkheid dat de ‘ tegenstander’ (je speelt toch samen) zijn letters op tw zou kunnen leggen?

    Dus zonder afkortingen en onzin als, pu, wep en knarp? Dat sommige prachtige woorden niet mogen vind ik al triest genoeg.

  219. Bietuson 03 nov 2011 at 2:13 pm

    Mijn hoogste score (zonder valsspelen!) is ook 594 met 1 woord. Eindscore was hierdoor 990! Best hoog denk ik, kun je ergens zien wat de highscores zijn?

    Groeten van bietus

  220. Chickie ;)on 03 nov 2011 at 11:21 pm

    Ha nu lees ik al n aantal keer dat je letters kunt ruilen, maar kan ook iemand mij vertellen hoe dat moet, want ik kan t niet vinden :(

  221. frans_bon 04 nov 2011 at 5:39 pm

    @ chickie: menu / swap tiles. tik de letters aan die je wilt ruilen en dan OK

  222. frans_bon 04 nov 2011 at 5:42 pm

    @ ccc: resign kan alleen als je aan de beurt bent. Dus er zit niets anders op dan afwachten tot ze weer een woord leggen of als ze 72 uur niets hebben gedaan. Dan stopt het spel automatisch.

  223. WAT?!on 04 nov 2011 at 11:05 pm

    @ amc: Sexe mag dus ook al niet… Als die woorden goedkeurt die niet bestaan vind ik dat nog wel lachen, maar zodra ik een goed woord afgekeurd zie worden, word ik een beetje verdrietig :(

    Zojuist een potje gewonnen met x-act 1 puntje verschil! (en ik moest lang puzzelen om nog überhaupt een kans te maken)

  224. Jan De Ridderon 05 nov 2011 at 5:33 pm

    @ WAT?!

    Het is al tientallen keren geschreven: sex en sexe zijn fout in het Nederlands, wij schrijven seks en sekse. Nederlands is geen Engels.

  225. lalaon 05 nov 2011 at 10:07 pm

    Wat ie bij mij ook niet pakte was;

    grieks en eskimo

    terwijl ik daar nou net zoveel punten mee had kunnen verdienen.

  226. MartinJongejanon 06 nov 2011 at 12:28 pm

    Toch opmerkelijk hoeveel Engelse woorden er toch worden goedgekeurd. ‘Bye’,’skin’en ‘races’ zijn blijkbaar Nederlands genoeg.

  227. Marcelon 06 nov 2011 at 10:06 pm

    Hier een hoogste score van 621 met 1 woord!!!

  228. Marcelon 06 nov 2011 at 10:09 pm

    Eindscore van 1009!

  229. jaymie2866on 07 nov 2011 at 9:59 pm

    Die absurd hoge scores met één woord kunnen alleen op een random board. Daar zitten de TW- en DW’tjes lekker naast elkaar.

    Het bord is ook elke keer anders, dus het is meer geluk dan wijsheid. Niet stressen dus wanneer je blij bent met een 30 pnt woord, dat is juist goed op een normaal bord!

  230. Sneruolon 09 nov 2011 at 3:18 pm

    Geloof het of niet, maar ik speelde gisteren een openingsscore van 918 punten.
    3x3x3x2x17 dus 54x de woordwaarde van 17 punten. Jammer dat het spel direct klaar was, want voor de tegenpartij had het geen zin meer om verder te spelen.
    Nodig mij uit voor WF, mijn WF naam is SNERUOL. Ben benieuwd hoe veel uitnodigingen ik krijg.

    Sneruol

  231. Rianon 10 nov 2011 at 12:42 pm

    Ik heb 205 punten gehaald in een beurt op het gewone bord. Zijn er nog hogere scores? Mijn hoogste eindscore is 573. Ook op het gewone bord!
    Kan ik ergens zien welke letters er in het spel zitten?

  232. hildeon 10 nov 2011 at 1:24 pm

    Zijn er geen 2-letter woorden met ‘q’?

  233. katharinaon 10 nov 2011 at 4:24 pm

    Handy, gym en quakunnen ook

  234. pbon 12 nov 2011 at 2:59 pm

    Als ik er niet uit kom gebruik ik http://www.wordfraud.nl – helemaal gratis en werkt ook super op je mobiel.

  235. Kaaron 12 nov 2011 at 5:07 pm

    Ik speelde op n nederlands bord clams en dat was goed. Toch raar.
    En hoya had ik ook nog nooit van gehoord

  236. Tebeon 12 nov 2011 at 10:04 pm

    Speel met schoonmoeder die op tablet met android 2.3 speelt
    Ik stuur chats vanaf ipad, maar zij kan chatfunctie niet vinden
    Staat niet rechtsboven op het scherm zegt ze……waar dan wel?

  237. Giwi11on 13 nov 2011 at 2:03 am

    Speel ik een pot met me vader legt hij eerste woord: 540. Punten
    Gak is ook goet wat is gak??
    Mijn wordfeud is giwi11 ik accsepteer iedereen meestal stuur ik 1 terug 2 vind ik leuk

  238. Sanne_x_on 13 nov 2011 at 4:52 pm

    hi en uk
    doet hij ook :)

  239. Paul sr.on 14 nov 2011 at 9:33 am

    Ik krijg regelmatig 6 letters. Dan is het lastig ze alke zeven te gebruiken. Weet iemand hoe dat zit?
    Overigens bedankt voor de vele goede tips!
    Gr., Paul

  240. aylinon 16 nov 2011 at 12:04 am

    Onzin om met 100 punten achterstand op te geven. Ik had dat ook, maar ben al weer aan het winnen!

  241. Rolfvon 16 nov 2011 at 9:56 am

    Mijn vrienden haken af tegen me omdat ik steeds win. Wie durft een beetje tegenstand wel aan? Mijn wf-naam is rolfv. Ben benieuwd!

  242. Rolfvon 16 nov 2011 at 10:09 am

    Nee, wf-naam Rolfv, met hoofdletter. Is de loginnaam van wf eigenlijk hoofdlettergevoelig?

  243. Manonon 16 nov 2011 at 12:23 pm

    Iemand zin in een spelletje? Speel al een poosje op de (af en toe geleende) iPad van mijn vriend, maar nu ik een iPhone heb wil ik graag meer tegenstanders. Voeg me maar toe als je zin hebt, mijn WF naam is manonkos

  244. caatje08on 17 nov 2011 at 5:13 pm

    kom maar op!leuke verslaving toch?

  245. […] slot: Winnen met Wordfeud in 15 tips | Voor valsspelers: woordenlijsten met Q, X, Y en C ( […]

  246. cowbridgeon 18 nov 2011 at 10:04 pm

    Pc wordt bij mij nou weer niet goedgekeurd, zoals wel meer goede nederlandse woorden. Irritante bijwerking van deze verslaving!

  247. An-De-Le (;on 18 nov 2011 at 11:03 pm

    Hoi mensen! Ik heb het geprobeerd en je kunt inderdaad geen ‘sex’ gebruiken. ‘seks’ mag daarentegen wel gebruikt worden. Onvoltooid toekomende tijd is bijv. ‘zal gaan fietsten’. Ik heb niet alle posts gelezen dus misschien post ik dubbel haha…
    Mijn WF naam is ‘An-De-Le (;’ zonder apostrofs <– raar woord.. (ik ben erg slecht)
    Ik hoop iets aan de tips te hebben, doei! (vergeet me niet uit te nodigen =P)

  248. henkcison 19 nov 2011 at 2:46 pm

    @Tebe (12 nov.) Bij Android staat chatfunctie onderaan; soort menu van 3 of 4 streepjes, daar op drukken, dan opent zich een klein schermpje met o.a. een optie voor chat.

  249. Anitaenjackon 20 nov 2011 at 2:07 pm

    Waarom zou ai geen goed woord zijn? Dit is een tandeloos zoogdier.
    Maar weet iemand hoe ik bij een android toestel mijn profiel kan veranderen? Hier ben ik namelijk nog niet achter.

  250. Anitaenjackon 20 nov 2011 at 2:11 pm

    Om de chatfunctie op mijn android telefoon te gebruiken, moet ik even op de naam drukken en dit iets langer ingedrukt houden. En dan “open chat” selecteren. Misschien werkt dit ook zo op de android tablet.

  251. Jooston 21 nov 2011 at 3:15 pm

    Wist je al dat Wordfeud geen 15-letterwoorden kent?

  252. henkcison 21 nov 2011 at 8:07 pm

    @Rian (10 nov)
    Via menu, dan op help klikken, er opent zich een site, dan helemaal naar onderen scrollen, staat het aantal letters wat betreft Nederlandse versie.

  253. Nathalieon 23 nov 2011 at 1:35 am

    Vraag over Wordfeud: de gene die in het lijstje bij Finish game staan; doordat zij Resign of dat ik dat deed of omdat een van beide gewonnen heeft. Ik heb er nu 4 hoe haal ik die weg uit mijn telefoon???
    Hoop snel een antwoord, alvast Bedankt, Nathalie

  254. Gerriton 23 nov 2011 at 1:20 pm

    nathalie: Geheel simpel: opties ‘remove finished games”

    Voor al je vragen ga je naar http://www.wordfeudwoorden.nl

  255. Gerriton 23 nov 2011 at 1:21 pm

    Joost: Jawel. BESTUURSCOLLEGE is een 15 letter woord.

  256. de weerdt carlon 23 nov 2011 at 3:10 pm

    Ge kunt ook wordfeuf help downloaden.Dan hebt hebt ge alle woorden die goedgekeurt zijn door wordfeud.Maar dat is ook wel een beetje valsspelen dan.

  257. de weerdt carlon 23 nov 2011 at 3:12 pm

    Moet wel WORD FEUD HELP zijn in plaats van WORDFEUF HELP

  258. mier68on 24 nov 2011 at 1:13 am

    @ Paul Sr (14 nov)

    Hoi Paul,

    Waarschijnlijk heb je inmiddels al ontdekt hoe het zit maar voor de zekerheid….
    Als je maar 6 letters krijgt, heb je een blanco blokje. Op het moment dat je dat blokje neerlegt, krijg je een keuzemenu en kies je de letter die je hebben wilt. Je krijgt er alleen geen punten voor. Als je een keer wilt spelen, mijn wf-naam is mier68

  259. lieson 24 nov 2011 at 1:55 pm

    Mijn wifi gaat tot de deur. Daarbuiten kan ik dus niet scrabblen. Gelukkig, want ik zou waarschijnlijk in de auto spelen om wakker te blijven. En op het werk is het druk zat. Maar wat een verslaving.

  260. nqtqsjqon 25 nov 2011 at 11:07 am

    Ik zou het leuk vinden als er een speloptie zou bestaan waarin je tegenstander iets over je zet te zeggen krijgt. Dat je zet bijvoorbeeld eerst geaccordeerd moet worden door je tegenstander voordat ie definitief is. Het lijkt me heerlijk om weer ouderwets te bekvechten of een woord wel of niet een goed woord is. Ook drukt bij mij wel eens een van de kinderen op het knopje terwijl ik nog aan het puzzelen ben. Oeps, 2 punten is dan het gevolg. Met die vooraf (door beide partijen) gekozen speloptie is het dan mogelijk om even te vragen om je zet niet te accorderen zodat je nog even je letters terug op je plankje kan nemen en heroverwegen.

  261. pieton 27 nov 2011 at 2:34 pm

    Cv doettie niet hoor

  262. kaaseend°on 27 nov 2011 at 6:57 pm

    Ik had deze ochtend een zeer goed begin! Kijk maar: http://a.yfrog.com/img878/9797/7c4w.png Een tip voor het spelen: Gebruik de TW en DW! Daarmee kun je heel erg veel punten scoren. Bij een random board haal je meestal wat hogere punten!

    succes, kaaseend°

    PS. Nodig me maar uit, mijn naam is kaaseend° en ik speel het liefst een random board.

  263. Paulon 28 nov 2011 at 10:45 pm

    Heb dit spel sinds kort maar kan er inderdaad niet afblijven. Een leuke voor de Y is ook yo wil je een keertje spelen mijn WF naam is equinox1958 see you

  264. hvron 30 nov 2011 at 8:03 pm

    Speel sinds 6 november maar och och och wat verslavend.
    Ben wel erg trots op mezelf afgelopen zondag een openingswoord gelegd (in aangepast/random speelveld) van 1444 punten. In één slag alle letters van mijn plankje met FONDSEN (inclusief een blanco dus). Kicken

  265. Pim Ter duinon 30 nov 2011 at 10:30 pm

    Voor alle mensen die willen testen of ze verslaafd zijn aan wordfeud..
    Op Nederlands grootste en snelste wordfeud website kun je testen in welke mate jij verslaafd bent aan wordfeud!

    doe de test en vergelijk jezelf met de rest van Nederland!

  266. Erikon 03 dec 2011 at 1:22 pm

    Heb vd week begrens gelegd voor 1336
    En potje gewonnen met 1726

    Erik VFR ben ik

  267. Hennieon 04 dec 2011 at 5:50 pm

    Zo, ik ben gestopt met wordfeud. Zoveel kinderachtige mensen, die niet tegen verlies kunnen. Ik gebruik principieel nooit de computer om woordjes te vinden. Wanneer ik dan met mijn goede kennis van de nederlandse taal vaak win, krijg ik beschuldigingen naar mijn oren, dat ik een computer ben? willen mensen bedankt worden, omdat ze mij de kans gaven om te winnen? enz.enz.
    Nee bedankt, is scrabble liever!

  268. mamaremion 04 dec 2011 at 10:19 pm

    ju mag ook zag ik

  269. Rison 06 dec 2011 at 12:52 am

    Ben net begonnen met het spelletje erger leuk. Wel frustre.rend als goede woorden niet gekend worden. Ik zit als laatste nog met een cd maar cd of cs doet ie niet. Eerder noorman ook niet of amuze groet

  270. FredSmit73on 07 dec 2011 at 8:38 pm

    wat ik erg vreemd vind is dat WF het woord wordfeud niet goedkeurt zowel niet op een engels bord als op een nederlands bord

    ik speel trouwens onder de naam FredSmit73

  271. FredSmit73on 07 dec 2011 at 8:39 pm

    moet trouwens fredsmit73 zijn

  272. Sieske23on 08 dec 2011 at 9:27 am

    Wie kan me zeggen hoe je mot chatten onder Wordfeud? Ik kan niets terug zeggen omdat ik niet weet hoe?
    Groetjes Sieske

  273. Riaon 08 dec 2011 at 11:00 pm

    Ik heb een vraagje als beginner. Als ik een woord langer maak, bv van studeer maak ik afstudeer, krijg ik dan alle punten van dat woord of alleen van al?

  274. Riaon 08 dec 2011 at 11:01 pm

    Van AF bedoel ik he?

  275. Coon 09 dec 2011 at 8:07 am

    Er klopt van de hele dictionary geen donder, waarom gebruiken ze niet die van office.
    Er staan dingen in die kant nog wal raken “STP” is een afkorting voor het engelse Standard Temperature and Pressure dus geen hollands maar wordt wel ge accepteerd.

  276. joseon 11 dec 2011 at 10:56 pm

    hoi

    ik zoek meer tegen spelers voeg mij toe
    mijn naam is jose=

  277. ginaon 13 dec 2011 at 12:56 pm

    heb 2 weken geleden het woord kreupel gelegd op een random bord. 1768 punten. foto’s op facebook als bewijs. wie hoger?

  278. Brownie67on 13 dec 2011 at 8:52 pm

    begrijp nog steeds niet hoe mensen zo’n hoge score kunnen krijgen….
    wil iemand dat een uitleggen?
    HOe kan je met 7 letters 3x3x3x2 halen zoals hierboven ergens staat?

  279. Elfie60on 15 dec 2011 at 8:01 am

    Kiezen voor random ipv normaal bord!

  280. JustMe0210on 15 dec 2011 at 9:22 am

    @ Gina. Random bord…… mag ik vragen wat dat nu weer is en hebben we meerdere dan?

  281. Giwi11on 16 dec 2011 at 3:31 am

    Giwi11 is me feud accsept allleen random bords

  282. Giwi11on 16 dec 2011 at 3:37 am

    Mensen me wf is nu |G¡W¡-11|

  283. Evhdaon 20 dec 2011 at 10:10 pm

    Als ik tegenspelers zoek zijn het telkens alleen maar Nederlanders!
    Kan men kiezen welke nationaliteiten men graag als tegenspelers heeft?

  284. Evhdaon 20 dec 2011 at 10:10 pm

    Als ik tegenspelers zoek zijn het telkens alleen maar Nederlanders!
    Kan men kiezen welke nationaliteiten men graag als tegenspelers heeft?O

  285. Bernadetteon 24 dec 2011 at 6:51 pm

    Nou ja zeg, in mijn allereerste spelletje (in het Engels) accepteert-ie HINDU en HINDI niet.

  286. WFon 26 dec 2011 at 12:09 pm

    HU mag ook

  287. Samjesseon 26 dec 2011 at 4:54 pm

    Hallo,

    Mijn word feud doet het niet meer, zegt steeds ‘Authentication needed’, wat moet ik hier aan doen?

  288. vamonoson 30 dec 2011 at 10:17 am

    Ik lees hier bezwaren tegen het gebruik van een woordenboek (heb niet alle berichten gelezen), omdat dat vals spelen zou zijn. Maar moet je dan maar gewoon allerlei vreemde lettercombinaties proberen zonder dat je weet wat het betekent? Dat vind ik nogal suf. Vreemde woordjes OK, maar dan wil ik wel graag weten wat het is.

  289. Lilo31on 03 jan 2012 at 8:29 pm

    Hallo allemaal;). Wat een verslavend spel;). Ik ben lilo31!! Ik heb gisteren een score gehaald van 2092. Met het eerste woord;). Mijn tegenstandster had geen klinkers en liet de beurt aan mij!! bedankt

  290. Tonon 07 jan 2012 at 7:58 am

    Heb het een beetje gehad met random opponents die niet verder komen dan 3 letter woorden. Waar vind ik serieuze WF tegenstanders? Mijn gemiddelde score op een standaard bord is 480. WF naam: Olivetti Lettera.

  291. Gunneke1on 08 jan 2012 at 5:26 pm

    Ik krijg steeds connection error ,the request timed out.

    Vind dit behoorlijk irritant.Ligt dat nu aan mijn provider of wat?

  292. ietyon 08 jan 2012 at 9:34 pm

    Volgens mij ligt hun server er uit. Kan al een paar uur niet spelen. Natuurlijk eerst half hysterisch vanwege ontwenningsverschijnselen vriend ge sms, maar die kon er ook niet op

  293. WFaddicton 08 jan 2012 at 9:43 pm

    Ik heb ook het probleem dat als ik WF opstart de melding connection error krijg.
    Ook mijn spellen komen niet tevoorschijn. Ligt dit aan WF of provider.

  294. ladyvon 08 jan 2012 at 9:44 pm

    Een paar dagen dit verslavende spel gespeeld,,te gek maar na een update krijg ik de melding: could not connect to te Wordfeud server. Make sure you have an active wifi or 3g internet connection….heeft iemand zoiets dergelijks gehad en wat kan ik doen om het te verhelpen?

  295. tante leenon 08 jan 2012 at 11:38 pm

    @ Gunneke idem hier heel naar

  296. poullekeon 10 jan 2012 at 11:07 am

    De server van wordfeud ligt er volgens mij soms tijdelijk even uit, je kunt dan ook gewoon een uur later terugkomen, dan kun je vaak weer verder. Je kunt dit ook zien aan bovenstaande meldingen, zijn vaak ineens op dezelfde datum (b.v. 28 sept). Misschien zijn ze op dat moment net een betere woordenlijst aan het installeren of zo. woorden met een y : eddy. vraag me niet wat het is, sommige mensen noemen hun hondenbench een eddy, maar volgens mij is dat de fabrieksnaam.
    Verder zoek ik nog mensen om tegen te spelen.

  297. Ankelienon 16 jan 2012 at 7:18 pm

    Ik vind het ook super! Heerlijk even na het werk bij een paar tegenstanders woorden leggen Inderdaad soms woorden die vreemd genoeg worden afgekeurd..mijn wfnaam is ankelienb

  298. Maggieon 17 jan 2012 at 10:52 am

    Hoe verwijder ik uitgespeelde spellen.

  299. MaSt68on 19 jan 2012 at 9:49 am

    @Maggie: Als je op het tabblad staat waar aangegeven wordt of jij of je tegenstander aan de beurt is staat onderaan het lijstje de tegenstanders waartegen je uitgespeeld bent. Als je op de linker gebruiksknop drukt van je smartphone kom je in het menu bestaande uit 4 keuze’s: New game, Settings, Remove finished games en Help.
    En dan raadt je het nu waarschijnlijk al. Met Remove finished games verwijder je het lijstje wat je kwijt wilt.
    Succes met WF allemaal!
    Martin

  300. wandelaaron 19 jan 2012 at 6:50 pm

    ik heb de ipad2 hoe zet ik wordfeud om van engels naar nederlands ?

  301. Hoolahoola ladyon 22 jan 2012 at 10:24 am

    Hallo,

    Ik word er helemaal gek van! Ben gaan spelen met een anoniem op het standard board maar ik verlies gewoon met meer dan 300 punten elke keer..
    Eigenlijk doe ik dat nooit, maar ben alleen bij deze persoon een hulpprogramma gaan gebruiken en ze blijft met ongeveer 300 punten winnen…

    Probeer haar eens uit: Renate54.

    Ben benieuwd hoe het jullie vergaat…

    Of speel een keer tegen mij, Hoolahoola lady

    Groetjes,

    Hoolahoola lady

  302. Marcon 23 jan 2012 at 5:09 pm

    Toch vind ik dat je sommige woorden niet mag laten liggen als ze te mooi zijn.een vriend van me wappte me laatst een foto van wf,waar hij voor het woord seks, poep had gelegd… Lol!

  303. suzeepon 29 jan 2012 at 2:30 pm

    hallo allemaal, mn broertje is een echte analfabeet en wou ook met mij wf doen. dus geaccepteerd. legt hij toch woorden neer dus dacht al die is aan het vals spelen, maar ook overal mooi alles tussenpassen dus vroeg me al af wat voor hulp hij had.. blijkt dat hij een foto kan maken van zijn spel, die foto met een programma gebruiken en die legt dan heel mooi voor de meeste punten woorden weg op je scherm. blijkt wordfeut helper te heten. volgens mij alleen met de iphone market te downloaden en niet op de app market. zulke apps verkloten het hele spel, errug jammer.
    zin in een spelletje??? mijn naam is suzeep

  304. Great Mariaon 03 feb 2012 at 2:06 pm

    hallo allemaal, speel sinds gisteren WF, maar heb een vraag:
    hoe kan het dat ik in het begin 7 tiles krijg en dat dat later in het spel verandert in 5 tiles, terwijl mijn tegenstander er continue 7 heeft, zo lang als dat kan dan?

  305. nicoleon 04 feb 2012 at 3:32 pm

    tweeletterwoord : ks
    heel vreemd maar hij pakt het wel
    nog een vraagje: ik ben al dik een week uitgespeeld tegen iemand. maar na het removen blijft hij toch steeds onderaan terugkomen, heel irritant. heeft iemand daar wel eens last van?

  306. Dutch_Ladyon 05 feb 2012 at 3:48 pm

    Ook ik vind WF leuk om tijdens mijn rookpauze te doen op werkdagen. In het weekend ben ik uiteraard wat actiever.
    Ik nodig regelmatig random players uit, jammer dat sommige niet eerlijk spelen.
    Via deze website heb ik al een leuke partij gespeeld met hoolahoola lady en heb net een invite gestuurd naar ankelienb en suzeep.

    Mijn WF naam is: Dutch_Lady

  307. leenon 05 feb 2012 at 10:26 pm

    ks mag ook! maak dat mee…

  308. Bert25on 12 feb 2012 at 11:28 am

    Voor het eerst speel ik WF.
    Vreemde woorden worden goedgekeurd, wat te denken van Awel (dialect) en Jab, nog nergens gevonden, alleen Yab maar dat kan niet zonder Yum.
    Ti’s ff wenne. Bert

  309. janneon 14 feb 2012 at 4:20 pm

    Hoi mede-wordfeuders,
    kan het kloppen dat er in de android versie van wordfeud geen RESIGN knop zit? ik kan hem in elk geval niet vinden onder de game options (daar staan alleen open chat en add oponent to friend list)
    groetjes Janne

  310. Polencafeon 15 feb 2012 at 2:40 pm

    Janne,

    Onder menu dit de resignknop.
    Je kan alleen resignen als je aan de beurt bent.

  311. Lukeon 24 feb 2012 at 2:31 pm

    Hoeveel letters zitten er eigenlijk in wordfeud?
    Is dat hetzelfde als bij scrabble?
    (Nederlandse versie).

    gr.

    Luke

  312. JanMLBon 28 feb 2012 at 4:41 pm

    Nee, dat heet niet ‘onvoltooid toekomende tijd’, dat is ‘aanvoegende wijs’ (conjunctief): ‘(dat) hij winne’. Onvoltooid toekomende tijd (conditionalis) is: ‘hij zou winnen’.

  313. Juntsen50_on 28 feb 2012 at 5:59 pm

    Goede tips man, ik heb het tot nu toe veel beter gedaan op WF met die tips!

  314. LuAnTaDaon 28 feb 2012 at 8:01 pm

    Nog een vreemd woord: zweme (werd zojuist goed bevonden) Grrr.

  315. Lieson 03 mrt 2012 at 1:09 pm

    WF is erg verslavend, maar wat ik haat zijn ongenode gasten.
    Ik wilde vd week ’s nachts WF spelen (kon niet slapen) en had 2 spelers achter elkaar die alleen maar uit waren op andere dingen. Ze beginnen gelijk te chatten. Op zich geen probleem maar wel als de eerste zin is: Bent u geil? of Vrijgezel???
    Ik heb gelijk op resign geklikt. Maar kan ik deze mensen ook blocken????

  316. Kaion 04 mrt 2012 at 4:39 pm

    Bert: jab is een korte snelle stoot bij het boksen

  317. Kaion 04 mrt 2012 at 4:41 pm

    Luke: 104 letters. De verdeling is terug te vinden bij de speluitleg. Andere talen, andere letterwaarde en ander aantal van de letters.

  318. Jenneteon 05 mrt 2012 at 12:46 am

    Altijd een verassing wat goedgekeurd wordt :)

    Om lijsten met woorden te bekijken gebruik is woordenmeteen.nl
    Daar zie je alle lijsten met bijvoorbeeld een C (www.woordenmeteen.nl/woorden-met-een-c

    Als het resignen je nabij staat kun je op de homepagina een woordzoeker vinden, maar een woord uit de lijst zoeken is leuker!!!

  319. Tinekeon 11 mrt 2012 at 4:40 pm

    Er is ook een mogeljkheid om vals te spelen, hoorde ik.
    Hoe kan ik dat herkennen?

    groet
    Tineke

  320. Scootercatson 12 mrt 2012 at 1:21 am

    Waaaat?! Viking werd zonet geweigerd, superfrustrerend!

  321. AHiepieon 12 mrt 2012 at 12:16 pm

    Sex is een Engels woord. In het Nederlands is het seks. Sexy mag wel. Bij de tweeletterwoorden is ju ook goedgekeurd.

  322. ricardoon 19 mrt 2012 at 2:00 am

    voor diegene die zich afvragen wat qat is,qat is een schoonmaakmiddel in de reconditioneringsindustrie :)

  323. jompieon 20 mrt 2012 at 7:49 pm

    Hoi hoe raak je af van een tegenstander die opgegeven heeft? Ik speel via een tablet.

  324. Kaion 26 mrt 2012 at 8:17 pm

    Kruimelden mag niet. Verkruimelden wel ontdekte ik toen mijn tegenstander dat speelde. Logisch toch?!?!?!?

  325. Lizon 29 mrt 2012 at 7:42 pm

    en qatje en qatjes mag ook. gek hoor! gewoon blijven proberen.

  326. Mattyon 09 apr 2012 at 2:14 am

    Laatst op een random bord met een vrij simpel woord (6 letters, 14 punten aan letters) 918 punten gescoord. Ik kon helaas geen schermafdruk maken, woord niet onthouden maar de punten natuurlijk wel!

  327. Fortegaon 11 apr 2012 at 2:07 pm

    @iMoontje Ik heb ooit 810 punten gescoord met ‘piepen’. Natuurlijk ook op een random bord…

  328. Stefon 19 apr 2012 at 10:54 pm

    ik erger mijzelf ontzettend aan een bepaald chatgedrag. Ik heb de foto (vanmijzelf) eraf gehaald omdat ik direct na aanvang van sommige mannen de vraag kreeg: hoe oud ben je, waar kom je vandaan ed. Nadat ik aangegeven had hierop geen antwoord te geven werd het spel opgegeven. Ging hier dus blijkbaar niet om het spel maar om de chat. Kom op zeg..hier zijn volgens mij andere sites voor..stumpers !!

  329. Arjanon 30 apr 2012 at 11:44 am

    Opentaal verwijst door naar Taaltik die het Wordfeud woordenboek beheren.
    Ben gelijk even een paar woorden langsgegaan.

    “Tijdelijk kun je je mening geven over al in de woordenlijst van Wordfeud opgenomen woorden. Vind je dat ze er in, of juist er uit moeten?”

    Erg leerzaam als je dan onbekende woorden opzoekt.

  330. bommie13on 06 mei 2012 at 4:24 pm

    als leuk alternatief kan je ook een keer proberen af te spreken met je tegenstander om zo min mogelijk punten neer te leggen, m.a.w. de verliezer wint :) soms nog moeilijker dan je denkt

  331. Petraon 20 mei 2012 at 5:55 pm

    Weet iemand hoe je een 2e account aanmaakt ?? groeten Petra

  332. Funlovinmeon 27 mei 2012 at 8:43 pm

    Veel vage woorden worden goedgekeurd, maar tandkunde kent WF niet…. :-S

  333. Mikeon 30 mei 2012 at 3:49 pm

    Korte woorden met de letter Q zijn makkelijk te onthouden, maar je hebt ook heel erg veel lange woorden die de letter Q bevatten !

  334. janss059on 08 jun 2012 at 1:23 pm

    het twee letter woord: YO wordt niet afgekeurd!
    Het zal wel een soort “JA” zijn?
    Ik weet er anders geen betekenis voor.
    Paul

  335. Maxon 14 jun 2012 at 11:48 pm

    Na enkele spelletjes WF heb me al zo vaak geërgerd aan de fouten in dit programma dat ik niet begrijp hoe een zinnig mens hieraan verslaafd kan raken. De meest waanzinnige lettercombinaties worden geaccepteerd terwijl heel gewone Nederlandse worden afgekeurd. Ik ben dus klaar met WF.

  336. Stijnon 29 jun 2012 at 5:31 pm

    Woorden met moeilijke letters die ik geregeld maak: Qat, Cue, Ex, Laque, Co, Cis, Eh, Oh, Cut, Fax, Va, Zo, Ze etc..

  337. Renson 29 jun 2012 at 5:32 pm

    @hetwonder, haha!!

  338. PetraK62on 30 jun 2012 at 5:42 pm

    Ik vind dat het mogelijk zou moeten zijn te resignen, óók al ben je niet aan de beurt. Als ik random spelers toevoeg, is het verrotte irritant als ze vervolgens niet spelen en je 72u moet wachten, voor je ze kunt lozen en een andere tegenspeler kunt zoeken.
    Groetjes
    PK

  339. piekedooron 07 jul 2012 at 10:37 am

    Er zijn mensen die er in slagen letters “achter” te houden. Ik speel het spel, leg een woord, er is alleen maar een “y ” over met nul titles en de tegenstander legt opeens het woord kei! Het is me al 2 keer overkomen, hoe kan dit?

  340. remcoon 24 jul 2012 at 12:52 pm

    Hey..

    Iemand zin in een spelletje.. theGestel is mijn wf naam…

  341. conniesleon 02 aug 2012 at 11:18 am

    kan iemand me vertellen hoe ik letters kan ruilen? Ik ben sinds 2 dagen het spel aan het spelen en zie dat andere spelers letters swappen. Hoe moet dat?

  342. Sandra T.on 16 aug 2012 at 7:58 pm

    Ik kom er net achter dat “queen” ook geaccepteerd wordt! Apart, maar heeft me wel de winst opgeleverd…

  343. freekyon 27 sep 2012 at 12:15 pm

    Sex kan niet, maar boy wel.. Da’s toch ook geen Nederlands. En wat te denken van neige, werd ook goedgekeurd.

  344. koffiemaartjeon 23 okt 2012 at 5:27 pm

    In 1 keer af van je x en y: sexy

  345. Mon 13 jan 2013 at 9:48 pm

    De V, Z en H zijn nou niet echt moeilijke letters, hoor… Eigenlijk is alleen de Q moeilijk kwijt te raken, en daarna de Y en de C. De X raak je eigenlijk altijd wel kwijt, of je moet ‘m op ’t laatst trekken en dat er geen vrije E meer is.

  346. Mon 13 jan 2013 at 9:49 pm

    Vergat te zeggen dat dat een reactie op Stijn was :).

  347. Freespirit2000on 20 jan 2013 at 2:09 am

    Waarom houdt WF in een soort competitieverband niet bij hoeveel je keer wint/verliest? Met een hi-score lijst van de deelnemers. Dat zou pas leuk wezen. En ik zou graag ‘tegen de computer’ willen spelen. Dat kan bij dammen en schaken toch ook, waarom niet bij WF?

  348. Arnold Veenhoffon 15 feb 2013 at 10:13 am

    Hopelijk is dit ook een plek om vragen te stellen? In elk geval: ik speel nu een pot met een random speler die een woord met een s legt, terwijl er daarvoor op het bord al vijf s-en lagen. Word ik genept? Er zitten toch vijf s-en in het spel en geen zes?

  349. Gerdjeon 28 feb 2013 at 7:02 pm

    Net een flagrante telfout gehad bij WF, 58 punten ipv 18 en dubbel gecontroleerd door beide spelers.
    Heeft al iemand dit meegemaakt?

  350. Gerdjeon 28 feb 2013 at 7:27 pm

    FOUTJE in de comment hiervoor. Het verschil van 40 punten was eigenlijk al een indicatie… mijn tegenspeelster had alle letters gelegd maar wist niet dat dit een mooie bonus oplevert. Ikzelf had het niet opgemerkt toen ze me zelf schreef dat de telling fout was. Goed voor haar, 40 punten achterstand voor mij, sniffff

  351. Clasinaon 01 apr 2013 at 11:42 pm

    Wat velen niet schijnen te weten is, dat net als bij Scrabble, namen (o.a. van landen, bevolkingsgroepen) die beginnen met een hoofdletter niet worden geaccepteerd!

  352. Johan Rotterdamon 05 apr 2013 at 10:27 am

    Xi mag ook bij Wordfeud. Leuk spel, echt een nieuwe dimensie aan toegevoegd t.o.v. mijn (voorheen) favoriete Scrabble. Attack!

  353. Jolandaon 29 mei 2013 at 8:48 pm

    Ik ben er mee gestopt, wat een tijdverspilling en dan ook met zoveel taalkundig incorrecte woorden. Het beste advies staat inderdaad bovenaan dit artikel: niet aan beginnen. M’n man heeft diverse keren met ‘woordenboek’ gespeeld. Wel erg toevallig dat die net de beste letters kreeg alle spelletjes.

  354. Robaye Raymondon 09 mrt 2017 at 3:51 pm

    Speel al drie jaren Wordfeud met mijn echtgenote en geen van beide heeft 6 of 7 maal op een rij gewonnen. Toch blijken er spelers in de mogelijkheid te zijn dit te verwezenlijken.
    Zijn dit spelers die gebruik maken van hulpmiddelen of is het gewoon toch mogelijk?????
    De kansberekening specialisten geven een andere visie.

  355. Beaon 04 mei 2017 at 7:22 pm

    Het is idd verslavend, maar ook zeer ergerlijk voor mij persoonlijk. Ik kan er gewoon niet tegen dat de gekste woorden goedgekeurd worden. Ik ben gewend foutloos (iig doe ik mijn best) Nederlands te schrijven/typen, dus rare, foute woorden komen niet in mij op! Dus kan ik niet winnen. Niet dat dat altijd hoeft, maar altijd verliezen is niet leuk. Misschien moet ik er maar mee kappen. Ben net vier dagen geleden begonnen, maar ja.

  356. Henriëtteon 07 mei 2017 at 10:58 am

    Ik zie geen scores als ik letters leg hoe komt dat

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!