sep 24 2010

Goede morgen

Published by at 9:36 am under Mijmeringen

Goede morgen groepers 3! Wat? Het staat er echt. Goeiemorgen. De juf die mijn kind leert lezen en schrijven, heeft ‘goede morgen groepers 3’ op het bord geschreven. Goedemorgen schrijf je als één woord. Als twee woorden kan wel. In een wat gekunstelde constructie als: die voetbalwedstrijd wordt vast een goede morgen. Maar als twee woorden. Zonder hoofdletter. Het is dat ze zo’n mooi handschrift heeft… En ‘groepers 3’… What? Are you chalking to me? Noem je my kid een groeper? Yo. Nu maak ik me niet zo’n zorgen over dat kind van mij – dat komt wel goed. Maar moet ik er iets over zeggen tegen haar? Moet ik voorstellen dat alle leerkrachten voortaan een minuutje per dag moeten nablijven op beterspellen.nl?

4 responses so far

4 Responses to “Goede morgen”

 1. Ericaon 24 sep 2010 at 10:41 am

  Hallo Tim,

  De juf van groep 3 schreef ‘jou kind’ en ‘hun hebben’… in het rapport van ons kind! Als juf vandaag nog opnieuw naar school gaat, heb ik ook een goede morgen!

 2. CopyFactoryon 24 sep 2010 at 10:56 am

  Goede morgen Tim!

  Juffers van het nivo groepers 3 en andere spellings barbaren zorgen dik wijls toch ook voor een glimmende lach bij de tekst schrijver, vind je niet? Fijne opwinding.

  Ik zou zeggen: straf regels.

 3. Tekstschrijver Timon 24 sep 2010 at 11:10 am

  Hiero, kei hard beweis, schokkendt:

  http://tekstschrijver-tim.nl/wp-content/groeper.jpg

  Gaat wel wat ten koste van het 'chalking to me'-grapje, maar ja…

  Zal ik de kinderen vertellen dat ze maar beter niet naar de juf moeten luisteren?

 4. Jeroen Wapenaaron 24 sep 2010 at 1:22 pm

  Daar ligt misschien wel de markt van 2011 voor tekstschrijvers: schooljuffen. Sorry ik bedoel natuurlijk school juvven.

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!