sep 20 2010

Google ergo sum

Published by at 4:09 pm under Tijdelijk actueel

Als je in Google tekstschrijver intypt gevolgd door een spatie, biedt de zoekmachine zoekopdrachten gerelateerd aan tekstschrijver + spatie aan. ‘Tekstschrijver gezocht’ is de eerste suggestie. ‘Tekstschrijver vacature’ is de tweede. En de derde is… Tekstschrijver Tim! Wat een bestaansbevestiging!
 
Er wordt bijna net zoveel naar mij gezocht als naar ´tekstschrijver amsterdam´ en ´tekstschrijver groningen’  (twee andere gerelateerde zoekvragen). Vreemd genoeg staat ‘tekstschrijver website’  niet bij de aangeboden alternatieven, terwijl daar volgens Adword’s KeywordTool twee keer zoveel naar wordt gezocht. Soms zijn Google’s wegen ondoorgrondelijk. Maar mij hoor je voorlopig niet klagen ;-)

6 responses so far

6 Responses to “Google ergo sum”

 1. Carola Janssenon 20 sep 2010 at 7:48 pm

  En deze post zal die resultaten alleen maar versterken! Goed hoor.
  Feli!

 2. Carola Janssenon 20 sep 2010 at 7:50 pm

  Hé, even een test en bij mij staat deze op één: http://www.carrieretijger.nl/beroep/taal-communicatie/media/tekst/tekstschrijver

  Google weet gewoon wat jij het fijnste vindt om te vinden :-)

 3. David Brinkson 21 sep 2010 at 1:47 pm

  @Carola: Tim bedoelt hier de suggestie die onder het invulveld van Google verschijnt wanneer je tekstschrijver en dan een spatie typt, niet het zoekresultaat. Daar staat hij op nummer 4 trouwens, ook zeker niet slecht. :)

 4. René Greveon 21 sep 2010 at 2:10 pm

  Hartstikke leuk voor je, Tim. Laat het maar vele klanten voor je opleveren ;-)

  Wel even uitloggen uit je Google-account als je dit test he. Bij mij staat je dan met spatie op 3 en zonder spatie al op 6.

 5. Carola Janssenon 21 sep 2010 at 2:26 pm

  @David aaah dat had ik even gemist. Te snel van lezen, te traag van begrijpen. Zal het herfstsnot zijn dat mij parten speelt.

 6. Janon 23 sep 2010 at 11:37 pm

  De resultaten van de keyword tool zijn op maandelijkse zoekopdrachten gebaseerd. De suggesties onder een zoekopdracht komen uit Insights en Trends

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!