jan 20 2010

Spellenspel

Published by at 9:32 am under Achter de letters

Een prima start van de dag: het mailtje van Beter Spellen met een verse (kleine) test. Uitstekend om de spellingregels weer even mee op te frissen. Iedere dag vier meerkeuzevragen. Is het geweldadig of gewelddadig? Er vanuit gaan of ervan uitgaan? Bruncheden of brunchten? Doe de test en je weet het antwoord. Beter nog: je weet voortaan ook waarom. Aanrader voor iedereen die wel eens wat schrijft! En maak je geen zorgen, je kan kunt het!

7 responses so far

7 Responses to “Spellenspel”

 1. Krek.on 21 jan 2010 at 10:17 pm

  Lekker is dat. Heb ik me opgegeven voor het spelspel, zijn al meteen de eerste keer twee van mijn vier antwoorden fout! Vijftig procent score mag met zwerkbal heel respectabel zijn, voor een copywriter die een spellingtest doet, is het bedroevend.

 2. Tekstschrijver Timon 22 jan 2010 at 9:02 am

  Ik durfde ook niet te melden wat mijn score was… Inmiddels is het 85% (gemiddeld deze week) dus telkens 0 of 1 fout. Nog steeds een tikkeltje onbevredigend. Volgende week móet ik boven de 90% komen, of ik eet een boek op!

 3. Ilseon 22 jan 2010 at 9:14 am

  Supertestje…100% score natuurlijk…

 4. Rob Elberson 22 jan 2010 at 9:57 am

  Leuk! Scoorde eerste keer geen 85% maar nu gaat het beter. Best even lekker zo’n dagelijks “bij de les houdertje.”

 5. Krek.on 23 jan 2010 at 1:03 pm

  Gelukkig was mijn eerste poging toevallig een lastige. Ik heb ontdekt dat ik ook oude tests mag doen en heb even twee weken ingehaald. Nu sta ik ook op de 85%. Ik zie dat sommige kwesties (Alex’ en Fernandesz’) al binnen een week terug komen, dus dan zou je al fouten makend door voortschreiend inzicht snel beter moeten gaan spellen.

  Raar is wel dat als ik geen 100% scoor, ik in die test meteen ook twee foute antwoorden geef. Dus het is óf 100 óf 50%. Ik moest dan ook regelmatig een traantje wegpinken.

 6. t2mon 27 jan 2010 at 11:44 pm

  Spellenspel. Ik vind het ontzettend leuk Tim! Typisch voor mafkezen als wij! En zeker ik kan er heel veel van opsteken…..(…)

 7. Cursus schrijven | Tekstschrijver Timon 01 feb 2010 at 10:51 am

  […] Taaladviesdienst: Eerste Hulp Bij Onzekerheid Berg goed advies van de Taaltelefoon Tip om de eindredacteur en/of opdrachtgever te vriend te houden: Teksten: dresseren of verbrassen? Writer’s Block: Writer’s block bestaat niet  […]

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!