nov 27 2009

BREKEND – onmiddellijk actie ondernemen!

Published by at 9:35 am under Tijdelijk actueel

"Zestig procent van de eerstejaarsstudenten aan de universiteit schrijft ‘onmiddelijk’ in plaats van ‘onmiddellijk’. In totaal faalt een op de zeven eerstejaarsstudenten (14 procent) jammerlijk voor de taaltoets Nederlands. Dat is de bedenkelijke uitkomst van de jaarlijkse verplichte taaltest onder ruim 4100 eerstejaarsstudenten van de Vrije Universiteit (VU) die vandaag bekend wordt gemaakt." Volgens Tekstschrijver Tim is het de hoogste tijd voor universitair Nederland om de hand in eigen boezem te steken. 
 
Universiteit Utrecht moet bijvoorbeeld onmiddellijk actie ondernemen op deze zes pagina’s. Ook Leiden heeft met twee fouten onmiddenlijk een webredacteur nodig. De VU – initiator van het onderzoek (!) – moet ook twee pagina’s aanpassen. Met de hakken over de sloot: Erasmus Universiteit Rotterdam, maar één fout. Wegens 20 fout, mag je bij Radboud Universiteit Nijmegen je collegegeld terugeisen. Tilburg, drie. Hoe bedroevend… Er zit niets anders op. Als je in Nederland gedegen universitair onderwijs zoekt, meld (hoe zat het ook al weer: d/dt?) je dan onmiddellijk direct aan bij de Universiteit van Amsterdam.

4 responses so far

4 Responses to “BREKEND – onmiddellijk actie ondernemen!”

 1. Krek.on 27 nov 2009 at 1:02 pm

  Een van de twee fouten van de VU is geen fout maar een test, waarbij je moet kiezen tussen onmiddelijk en onmiddellijk. Dus waar je je ook in Amsterdam meldt, je zit er relatief goed.

 2. wimon 01 dec 2009 at 10:25 pm

  In zin één schrijf je eerstejaarsstudenten aan elkaar. In zin twee los. Maak dat eens gauw in orde.

 3. Tekstschrijver Timon 02 dec 2009 at 8:00 am

  Goed gezien thx! (Het was dan ook een quote van De Telegraaf…)

 4. t2mon 30 dec 2009 at 6:33 pm

  Dat vervelende je je, soms onvermijdelijk maar hoe los je dat op?

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!