nov 26 2009

Truc met het afbreekstreepje

Published by at 12:09 pm under Tims teksttips

Oké, even een snelle tekstschrijftip tussendoor dan. Over afbreekstreepjes. In Word. Mocht je ooit een tekst mooi willen uitvullen, dan heb je afbreekstreepjes nodig. De ellende van die dingen is alleen dat je ze bij iedere tekstwijziging telkens handmatig weer moet verwijderen. Als je tenminste wilt voorkomen dat er eentje ergens midden in een regel belandt. Hou voortaan de Ctrl-toets daarom ingedrukt als je een afbreekstreepje plaatst. Indien het betreffende woord dan weer op de volgende regel terechtkomt na een tekstwijziging is het streepje automatisch verdwenen. Han-dig!

2 responses so far

2 Responses to “Truc met het afbreekstreepje”

  1. Krek.on 26 nov 2009 at 12:17 pm

    Maar pas op! Soms komen die onzichtbare streepjes weer tevoorschrijn als de vormgever je tekst wil gebruiken. Die wordt daar niet vrolijk van.

    Ik heb het daarom afgeleerd. Nu verander ik gewoon de tekst inhoudelijk om hem mooi uit te vullen in het Word-document. Slaat nergens op, ik weet het, want je weet niet waar hij terecht komt. Het is magisch denken: als het past is het goed.

  2. Hans Boson 20 jan 2010 at 10:53 am

    Ik gebruik ook in mijn tekstverwerker voor het afbreken, maar zie dat deze als een vreemd teken worden meegenomen naar een tekstveld in mijn database. Het bekende ‘onderwater’ effect van tekstverwerkers. Ik als tekstverwerker betrap me erop dat ik daarom andere zinsconstructies ga hanteren, samengestelde woorden vermijd, ook vanwege e spellingscontrole, en dat ik in dit soort reacties trema’s, accenten e.d. niet gebruik omdat ze in HTML worden verziekt.

    test: creëren, résumé, mañana.

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!