nov 05 2009

Betekenis PowNed

Published by at 3:13 pm under Woord van de week

Nu PowNed van GeenStijl toetreedt tot het publieke bestel, is het misschien wel aardig om de betekenis van het woord PowNed uit te leggen. Speciaal voor alle seniore bezoekers van tekstschrijver-tim.nl. PowNed is niet ontstaan als acroniem van Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke. Het is een woordspeling op, óf een bewust foutieve spelling van ‘owned’. 
 
Owned is populair geworden door games. Als je iemand genadeloos hebt verslagen, zozeer zelfs dat hij een hulpeloze speelbal van jouw grimmen geworden is, kun je roepen that you owned his ass. Dat is goed vernederend. Owned! Erger dan dat iemand tegen je zegt ‘jij lijfeigene’ of ‘jij slaaf’, want wie zou daar nu van onder de indruk zijn?
 
Hoe de letter P erin is geslopen weet niemand zeker. Aangezien de P naast de O op het toetsenbord zit, is dat één verklaring. Sneltypend iemand inwrijven dat hij een looser is, wordt dan powned, pwned of nog sneller PWN. De alternatieve verklaring dat de P van Pun is (Engels voor lullige woordspeling), vind ik een leukere uitleg. Gewoon omdat het kan. Owned for the pun of it. PowNed.

4 responses so far

4 Responses to “Betekenis PowNed”

 1. Martijnon 05 nov 2009 at 4:05 pm

  Urban Dictionar kent ook nog wel een paar verklaringen:
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=powned

 2. Patrickon 06 nov 2009 at 6:52 pm

  All your copy are belong to us!

 3. KeepyouPostedon 09 nov 2009 at 9:26 am

  Geenstijl komt vanmorgen met een eigen uitleg en houdt daarin toch vast aan: “Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke”
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/11/powned_draadstaal_filmpje_over.html#comments

 4. Cornon 09 nov 2009 at 5:41 pm

  De w zit naast de e; zou het iets met poen te maken kunnen hebben?

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!