okt 07 2009

Tekstdichters troef

Published by at 2:37 pm under Tijdelijk actueel

Feodale tijden herleven nu Buma/Stemra het auteursrechtelijk vergoedingsvuur heeft geopenend op bloggend Nederland. Ze hebben duidelijk niets opgestoken van RIP: A Remix Manifesto. De situatie doet me denken aan de perikelen rondom de Stichting Reprorecht een paar jaar geleden. Omdat ik een kantoor heb, had ik ook vast een kopieerapparaat, en kopieerde ik zeker veel auteursrechtelijk beschermd werk, en moest ik betalen. Aldus de logica van de reproridders. Mijn antwoord destijds luidde dat ik zelf een uitgever was (waarom ook niet). Dat ik juist op geld van de stichting zat te wachten, in plaats van andersom. En dat werkte, ondanks dat ik het formulier met de accountantsverklaring nooit heb ingestuurd. 
 
Wat als we nu hetzelfde doen met de pseudo Robin Hood die Buma/Stemra heet? Schrijf een liedje, zing het voor de webcam, publiceer het op Youtube en meld je aan bij Stemra. Let wel: het kost vier tientjes. Maar wellicht doet het ze inzien dat ze op weblogs aan het verkeerde adres zijn? Mochten ze desondanks hun missie niet staken, dan gun ik deze jongens alvast een vette beloning:

One response so far

One Response to “Tekstdichters troef”

  1. KeepyouPostedon 14 okt 2009 at 3:10 pm

    wat een wereldhit zeg!

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!