okt 05 2009

Lorem ipsum

Published by at 4:33 pm under Uncategorized

Ontwerpers zijn er dol op: Lorem ipsum. Dummytekst om een website- of brochureontwerp mee op te vullen, zodat de klant een indruk krijgt van het uiteindelijke resultaat. De tekst zelf is overal op internet te vinden als je googlet op Lorem ipsum. Daarom is het waarschijnlijk onbekend dat er in Word 2007 een functie zit waarmee je het ook automatisch kunt genereren. Type simpelweg =lorem(3,4) op een willekeurige regel en druk op Enter. Het resultaat is drie alinea’s dummytekst, klaar om te copy-pasten naar waar je het nodig hebt. Meer alinea’s nodig? Verander de 3 in een hoger getal. Omvangrijkere alinea’s krijg je door de 4 uit het voorbeeld op te schroeven. Ik zou zeggen: nunc viverra imperdiet enim. Fusce est. Vivamus a tellus!

4 responses so far

4 Responses to “Lorem ipsum”

 1. KeepyouPostedon 05 okt 2009 at 6:14 pm

  thx, goeie tip!

 2. Johanon 05 okt 2009 at 7:03 pm

  Jammergenoeg niet toe te passen in Open Office.

 3. Johan de Grooton 05 okt 2009 at 8:05 pm

  Goede tip inderdaad!
  Naamgenoot Johan: op http://extensions.services.openoffice.org/project/Magenta_Lorem_ipsum_generator staat een gratis extensie voor OO.org (niet zelf getest)

 4. Navin Poeran | gevonden wordenon 13 okt 2009 at 9:51 pm

  Ik heb dit vroeger ook heel vaak gebruikt voor het genereren van dummy teksten bij het bouwen van websites. Tegenwoordig gebruik ik gewoon een plugin, die gewoon de posts of pagina’s voor me aanmaakt. Heel handig.

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!