okt 01 2009

No cure, no pay tekstbar

Published by at 8:30 pm under Woord van de week

“Alstublieft meneer, dat is dan één kipcorn, patat speciaal en een blikje cola. Smakelijk, enneh… ik merk zo wel wat u ervoor wenst te betalen.” Goed cafetariaconcept? Ik twijfel. Hartje centrum in een studentenstad na tien uur ’s avonds, werkt het gegarandeerd niet. Maar ik kan me situaties voorstellen waarin je zomaar marktconform betaald krijgt. Of zelfs meer dan de vijf euro die ik voor deze weekspecial over zou hebben. Anyway de pennyway (zoals mijn vriendin altijd zegt), op www.copytaria.nl steken meerdere tekstkoks hun handen in het vuur dat ‘no cure, no pay’ een doorslaand succes wordt. Domme ezels, of sluwe vossen? De tekst zal het leren…

26 responses so far

26 Responses to “No cure, no pay tekstbar”

 1. D*ckon 02 okt 2009 at 4:02 am

  Tim, ik begrijp er geen bal van. Wat wil je nu eindelijk zeggen? Zeg dan straight wat je van Copytaria vindt. Waarom verpak je alles in retoriek? Ik houd van retoriek, maar misschien vlucht jij er in……

 2. D*ckon 02 okt 2009 at 4:04 am

  …of misschien moet je eens met je ziel bloot, lafaard! Je schrijft toch? Niemand die het merkt!

 3. Tekstschrijver Timon 02 okt 2009 at 12:58 pm

  Hoi D*ck, Bij wildplassen moet je wel zorgen dat je met je rug naar de wind staat. Tip: http://tekstschrijver-tim.nl/2008/11/25/wie-schrijft-die/

 4. Tekstschrijver Timon 02 okt 2009 at 12:58 pm

  <- Misschien wel even je leesbril opzetten dit keer (in het copytaria-stukje staat bijvoorbeeld duidelijk wat ik ervan vind).

  Het was alweer laat he?

  Tim

  PS Ik denk overigens dat ik het heel grappig had gevonden als je had gereageerd met ‘ik begrijp er geen gehaktbal van’ ;-)

 5. D*ckon 03 okt 2009 at 3:10 am

  Ik heb je stukje wederom gelezen en met bril. Maar wat je schrijft blijft in het midden. Wat vind je nu echt? Vind je Copytaria nou wel of niet een goed initiatief? Ik zie toch iets van adhd hier opnieuw lol! Als ik jouw teksten lees komt er een soort energie over me heen waarvan ik een soort leesstress krijg. Ze communiceren alleen maar ‘bijdehand’ en daar blijft het wat mij betreft bij. Waarschijnlijk ben je super intelligent en in een domme onervaren copywriter hehehe. No offence natuurlijk!

 6. D*ckon 03 okt 2009 at 3:15 am

  Overigens, een ‘balletje’ staat in het jargon gelijk aan gehaktbal. Dat hoef en moet je niet uitleggen. Zie je vaker in de reclame dat creatieven hun eigen idee gaan uitleggen!

  ;-)

 7. D*ckon 03 okt 2009 at 4:50 am

  Oh en nog wat, mijn late replies niet makkelijk gebruiken als zijnde niet serieus. En voordat je nog een stap verder gaat, ik drink geen alcohol!

 8. Krek.on 03 okt 2009 at 5:57 am

  Of Tim al dan niet het hart op de tong draagt, vind ik eerlijk gezegd een beetje zíjn zaak. Dit is z’n persoonlijke blog en als hij dat prettig vindt, mag hij voor een jolige of bijdehandte toon kiezen. Ik kom hier regelmatig met plezier buurten. Het is gratis en onderhoudend, dus wat wil je nog meer.

  Het makkelijk om kritiek te hebben… Heb je zelf wel eens geprobeerd een blog te vullen en een vast lezersbestand op te bouwen? Ik kan je vertellen: dat valt nog lang niet mee!

  Maar goed. Dit is allemaal metagelog. Zullen we het niet liever inhoudelijk over Copytaria hebben? Wat vind jij van dit initiatief, D*ck?

 9. Tekstschrijver Timon 03 okt 2009 at 2:37 pm

  @D*CK: Ik had niet duidelijker kunnen verwoorden dat ik twijfel of copytaria een goed concept is.

  Verder begrijp ik helaas maar weinig van je commentaar. Het is bovendien beledigend voor mensen met ADHD.

  Als een kwade dronk niet je probleem is (niet dat ik dat suggereer, door je D*CK III te noemen bijvoorbeeld, jij begint over alcohol), wat dan wel? Hoe kan het toch dat ik je zo boos krijg?

  NB Volgens sommige taalpuristen is ‘als zijnde’ overigens een lelijke contaminatie.

  NB2 Ik zal de tijdsinstellingen van dit blogje eens goed zetten: lijkt nu alsof iedereen midden in de nacht reageert. Je moet vier uur aftrekken, van de boven de comments vermelde tijden… (mocht iemand zich afvragen hoe laat het was).

 10. D*ckon 04 okt 2009 at 1:08 am

  @Krek: ik heb allang gereageerd op je Copytaria initiatief en dat weet je. Zelfs enthousiast ingeschreven. Misschien moet ook jij beter lezen….

  @Tim: Jij maakte de gekleurde opmerking: ” …het was nogal laat he…?” Daar kun je dubbele conclusies uit trekken. Ik hoop dat je dat begrijpt

  Ik kom zelf uit een adhd omgeving en ik kan je vertellen er is niets beledigends aan mijn opmerking.

  Volgens mij is contaminatie altijd lelijk! Ik ben geen purist. (GZD)

 11. Krek.on 04 okt 2009 at 2:12 am

  Ik bedoel je reactie hier, D•ick, hier. In plaats van mensen in allerlei blogjes afblaffen en aanvallen op hun stijl, gebrek aan gevoel of andere bijzaken, doe je er beter aan gewoon je mening te geven over het onderwerp. Dat is zo de gewoonte op blogs. De manier waarop je telkens om je heen schopt, daar maak je geen vrienden mee.

 12. D*ckon 04 okt 2009 at 2:55 am

  Ik blaf niet af hoop ik. Zeker niet m’n bedoeling. Wordt wel vaak zo ervaren.

  Ik lok reacties uit en die blijven inderdaad niet uit. Ik zoek geen ruzie maar eerder confrontatie. En gewoon balloos m’n mening geven is niet mijn ding. Wat schiet je daar nou me op? Met taal kun je veel meer! Wat je ermee doet is een aparte discussie.

  Maar de boodschap is helder. Ik dacht dat juist blogs er waren voor het geven van je mening, maar dat gaat kennelijk ook al via regels. Ik zal er rekening mee houden. Maar ik heb moeite met het keurslijf. Bedankt Krek/Tim

 13. KeepyouPostedon 05 okt 2009 at 12:03 am

  haha die D*ck.. je laat jezelf hier wel kennen mister… lijkt me duidelijk dat Tim zich redelijk neutraal opstelt en eigenlijk nog reclame voor ‘jullie’ maakt ook…

  Tim zegt nog ‘de tekst zal het leren…’ en dan ga jij hier zo raar reageren en vervolgens nog roepen dat jij één van de tekstschrijvers daar bent… niet echt goede reclame (denk ik als leek dan). Oprecht succes gewenst met je toekomstige opdrachten D*ck!
  Tijd voor een Poll? Hoe oud gok je D*ck:
  a) 5-12
  b) 12-16
  c) 16-20
  d) ouder

  ik gok C maar dat is vooral om D*ck niet helemaal af te branden hier ;-)

  ps > zal ik ook nog even het woord Copytaria een paar keer noemen? zodat google eerder tekstschrijver Tim vindt dan de website van copytaria zelf..? mensen die graag copytaria in zouden schakelen kunnen hier dan alvast kennis maken met één van de briljante tekstschrijvers van copytaria :-) ik wens copytaria wel veel succes, het initiatief klinkt innoverend en dat juich ik altijd toe!

 14. Krek.on 05 okt 2009 at 12:34 am

  Hohoho, KeepyouPosted, D*ck is slechts één van de inmiddels 20 tekstschrijvers op Copytaria, en het zou jammer zijn als de goeden onder de kwaden moesten leiden.

  Dat mensen eerder TT vinden dan de website van Copytaria zelf als ze zoeken op ‘Copytaria’ lijkt me ten eerste onwaarschijnlijk (Google hecht veel waarde aan domeinnamen) en stoort me verder ook niet, want volgens mij draagt Tim Copytaria een warm hart toe. Dus via Tim vinden ze dan tóch Copytaria. Bovendien interesseert het me geen iota wat mensen vinden als ze ‘Copytaria’ intikken. Als ze straks maar http://www.copytaria.nl vinden zodra ze ‘freelance tekstschrijver’ zoeken.

 15. Tekstschrijver Timon 05 okt 2009 at 12:51 am

  En zo is het: http://www.google.com/search?q=copytaria&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3DVFA_en___NL332

 16. KeepyouPostedon 05 okt 2009 at 6:03 pm

  @Krek, daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in…
  Gelukkig waren mijn succeswensen voor het concept oprecht, het creeren/verkennen van nieuwe mogelijkheden is altijd top!
  (benieuwd wie dit initiatief opgezet heeft…. ;-)

 17. D*ckon 06 okt 2009 at 3:07 am

  Dank een ieder!

 18. D*ckon 06 okt 2009 at 3:08 am

  SEO SEO SEO

 19. KeepyouPostedon 06 okt 2009 at 6:24 am

  lol

 20. Rodehondon 06 okt 2009 at 7:14 pm

  Voor de verbale agressie van D*CK heb ik in ieder geval geen kipcorn over.

 21. D*ckon 07 okt 2009 at 3:37 am

  hehehehe, daar zou ik ook rodehond van krijgen!

 22. D*ckon 07 okt 2009 at 4:14 am

  LMAO: rodehond, jij moet gewoon met de muziek mee janken, hoewel, dat doe je eigenlijk al. Bedenk nu eens iets waar je me echt mee beledigd.

 23. Krek.on 07 okt 2009 at 3:08 pm

  Beledigd moet met een ‘t’

 24. Johanon 07 okt 2009 at 3:38 pm

  En D*ck moet met een i!

 25. D*ckon 08 okt 2009 at 4:00 am

  @krek: is die schrijffout nu het enige dat je hebt te zeiken? Uit beleefdheid heb ik al jouw schrijffouten van de afgelopen maanden genegeerd. En dat blijf ik doen want daar gaat het niet om.

 26. D*ckon 08 okt 2009 at 4:04 am

  @johan: Volgens mij ben jij super intell*gent………

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!