sep 15 2009

Tekstschrijvers, journalisten en andere leden

Published by at 2:13 pm under Tims teksttips

U vertegenwoordigt de grote en rijke verscheidenheid die ons land kent. Op u rust een grote verantwoordelijkheid. Een duurzame ontwikkeling, waarbij gelukkig steeds meer burgers, verenigingen en organisaties zich betrokken blijken te voelen. Opdat u zelfbewust en met vertrouwen kunt inspelen op de hoge eisen die momenteel aan ons worden gesteld. Gesteund door het beginnende herstel van onze economie, creëert dit hernieuwd vertrouwen en nieuw perspectief. En daarom wenst u zich te verenigen. Onze maatschappij biedt hiertoe een grote diversiteit aan mogelijkheden. Een overzicht:
 
Nederlandse Vereniging van Journalisten, 8800 leden
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) komt op voor de belangen van degenen die dit vak beoefenen: journalisten, fotografen, programmamakers, redacteuren, bladenmakers, webmasters, voorlichters.
 
Tekstnet, 250 leden
Tekstnet is opgericht in 1993 en heeft ruim 250 leden. Tekstnet wil tekstschrijven verder professionaliseren door middel van bijeenkomsten, workshops en collegiale ondersteuning.
 
Dutch journalists, editors and copywriters, 3300 leden
Dutch journalists, editors and copywriters is een LinkedIn-groep voor tekstschrijvers, journalisten, redacteuren, copywriters en andere adviseurs in tekst en taal. Doelstelling is om professionele tekstschrijvers (zowel werkgevers als -nemers) met elkaar en met opdrachtgevers in contact te brengen.
 
VsenV, 1200 leden
De Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV) behartigt de collectieve en individuele belangen van de Nederlandse schrijvers (in vele soorten) en literaire vertalers. Deze vereniging bestaat uit de afdelingen: Vereniging van Letterkundigen, Netwerk Scenarioschrijvers en de FreeLancers Associatie. Ook bieden ze onderdak aan de Vereniging van Educatieve Auteurs.
 
Bij mijn weten zijn deze vier de belangrijkste groepen. Er zijn vast nog meer schrijversverenigingen, facebookgroepjes en de nodige werving- en selectieclubs als Redactie & Co. Dus laat maar weten als ik dit lijstje nog kan aanvullen. Enneh… miljoenennota bene: Van harte wens ik U toe dat Gods zegen op Uw werk rust.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!