aug 10 2009

Tekstistische in-Tim-idatie

Published by at 2:04 pm under Mijmeringen

De BNR-verslaggever corrigeert zichzelf “…de islamitische, eh, islamistische groepering…”. Wat is het verschil? Volgens VRTtaal.net zit het als volgt. “Islamitisch heeft betrekking op de islam als geloof. Islamistisch heeft betrekking op de visie dat staten volgens de regels van de islam bestuurd moeten worden.” Wikipedia weet er ook wat over te melden. “Islamisme is een verzameling van politieke ideologieën gebaseerd op een conservatieve, letterlijke (of ‘literalistische’) interpretatie van de Koran en de Hadith.” Literalistische interpretatie… Islamistische groepering. Het is een tekstistisch zware start van de week, maar geen nood: ik blijf op-Tim-istisch.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!