dec 16 2008

Laffe swaffelaars

Published by at 3:02 pm under Tijdelijk actueel

Heb ik net het woord rukken uit mijn zoekwoorden toptien weten te fappen, krijgen we dit… Swaffelen is het Woord van het jaar 2008.  Volgens het Genootschap Onze Taal, Van Dale Uitgevers en dagblad De Pers. Ben ik mooi klaar mee. Aangezien ik de verkiezing hier niet onvermeld kan laten, voel ik me flink geswaffeld!

3 responses so far

3 Responses to “Laffe swaffelaars”

 1. Rodehondon 17 dec 2008 at 7:11 pm

  Tja, en dat terwijl het woord al jaren de ronde doet, met name in studentikoze kringen. Eens te meer een bewijs dat internetverkiezingen niet zo’n goed idee zijn. Maar wel grappig om allerlei ‘serieuze media’ om zien gaan met deze uitverkiezing.

 2. cornon 19 dec 2008 at 6:58 pm

  nieuw woord maar oud gebruik. Is zelfs een gezegde van : wie het onderste uit de kan wil hebben krijgt het lid op de neus. Eindelijk een goed woord bij gevonden.

 3. Swaffelaaron 31 dec 2008 at 7:32 pm

  Ik hoorde van de week de vrouwelijke variant van swaffelen: kwuttelen!
  nog even op youtube gekeken maar helaas geen voorbeeldfilmpje gevonden :(

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!