sep 17 2008

Gij zult vinden

Published by at 1:37 pm under Tims teksttips

Zoek je je wel eens verloren naar een conceptje, of bruikbaar woord voor een titel of slogan? Vraag je je af wat er zoal rijmt op zoek? Wil je snel een anagram hebben. Of ben je benieuwd welke woorden er allemaal beginnen met ‘tekst’? Zoek dan niet langer en koop ZoefZoek. Het kost nagenoeg niets (17 euro!). En de makers Alex Kwak en Jos Bredek bieden betere ondersteuning dan welke helpdesk dan ook. 
 
Het programma is gemaakt voor puzzelaars. In het bijzonder voor mensen die houden van spieken om snel kruiswoordraadsels, cryptogrammen of doorlopers op te lossen. Uit eigen ervaring kan ik melden dat je er ook onverslaanbaar mee wordt bij Scrabble. Ja Scrabble. En nee: dat is niet alleen leuk als je 65+ bent. Dit inkijkje in mijn privéleven daargelaten; tekstschrijven heeft veel overeenkomsten met puzzelen.
 
Als woorden tekortschieten
Je hebt altijd een aantal voorwaarden waar een tekst of kreet aan moet voldoen. Het mag niet te flitsend bijvoorbeeld (of juist wel). De concurrenten van de opdrachtgever hebben al een paar mooie woorden geclaimd dus die vallen af. Het moet lekker bekken. Rijmen misschien. Makkelijk te onthouden zijn. Inspelen op een aantal kernwaarden. Wervend zijn. En zo zijn er vaak nog tien criteria waar dat ene woordje aan moet voldoen. Met als uitkomst dat je je soms verloren zoekt. Precies op die momenten komt ZoefZoek – ondanks de naam, brrr, sorry Alex en Jos – als geroepen.
 
Spannende titels, slogans, productnamen en andere tekstuele vondsten, met ZoefZoek vind je ze in een mum van tijd. Tekstueel de meest tekstvaste tekstverbeteraar (om drie van de 218 woorden te gebruiken die beginnen met tekst)!

3 responses so far

3 Responses to “Gij zult vinden”

  1. Cursus schrijven | Tekstschrijver Timon 11 aug 2009 at 3:18 pm

    […] Nu tien gratis tips om moeiteloos krachtige titels te schrijven; verplichte kost voor iedere tekstschrijver (in de dop)!Meer over titels: Actuele tijdloze titelsEn zelfs nog een: Spoedcursus koppensnellenHandleiding hoe schrijf ik een artikel voor de nieuwsbrief?Insteek voor een artikel / hoe bedenk je een conceptje: Concept matigheid Name-letter effect: Taalweetje van de dagSpannende titels, slogans, productnamen en andere tekstuele vondsten: Gij zult vindenZeven geheimen om meer publiciteit te krijgen, inclusief de acht grootste publicitaire valkuilenTaaladviesdienst: Eerste Hulp Bij OnzekerheidTip om de eindredacteur en/of opdrachtgever te vriend te houden: Teksten: dresseren of verbrassen? Writer’s Block: Writer’s block bestaat nietSpiekbriefje werkwoorden Artikel rondbreien: Het Domino’s principe Schrijven voor internet: SEO copywriting; Niet lullen, maar poetzen?Schrijven is schrappen: Ja, nee, maar… […]

  2. […] Als je cheats gebruikt als een woordenboek, of nóg makkelijker ZoefZoek, dan speel je niet alleen vals, wat niet leuk is voor tegenstanders, maar degradeer je jezelf tot […]

  3. Henrion 22 feb 2012 at 9:25 pm

    Als je alleen woorden voor scrabble/wordfeud zoekt kun je ook even kijken op http://www.woordenmeteen.nl Die is ook gratis met enorme lijsten 2 letter woorden. (staan ook de wordfeud woorden tussen, dus helaas niet alleen van de Scrabblebond)

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!