sep 04 2008

Tekstschrijven voor internet

Published by at 3:46 pm under Tijdelijk actueel

Voor 10.000 euro vertelt deze goeroe 10 deelnemers gedurende twee dagen waar schrijven voor internet op neerkomt. De opwarmtekst liegt er niet om: “Bij nieuwe media kan de gebruiker zelf bepalen wanneer en hoe lang hij gebruikt maakt van de boodschap”. Juist. Afgezien van de vaagheid van die mededeling, ‘gebruikmaken’ is één woord, en als je het al als twee woorden wenst te schrijven is het niet “gebruikt maakt”.  Lees nog even de eerste zin over die 10.000 euro?  
 
In de korte introductietekst staat: 
 
“Tijdens deze training leert u de informatiestructuur van een website opzetten en invullen. Daarbij wordt ingegaan op de mogelijke communicatiefuncties van een website: van voorlichting tot vermaak en verschillende indelingsprincipes.”
 
De communicatiefunctie van een website kan dus zijn: voorlichting, vermaak of indelingsprincipe?
 
Huh?
 
Het is maar goed dat ik als gebruikert van nieuwe media zelf kan bepalen hoe lang ik gebruikt maak van deze boodschap. Voor geen goud twee volle dagen!

3 responses so far

3 Responses to “Tekstschrijven voor internet”

 1. Edwinon 08 sep 2008 at 4:27 am

  Leuk kritisch stukje hoor, maar op die website staat een prijs van nog geen duizend euro…

 2. Tekstschrijver Timon 08 sep 2008 at 5:09 pm

  Hoi Edwin,

  Er staat €975,- (x10 deelnemers is 9750,- toch?).

  Tim

 3. diederik_duckon 09 sep 2008 at 11:36 am

  @Tekstschrijver Tim

  Je vergeet dat je wel een boek van maar liefst € 18,75 cadeau krijgt en je krijgt twee dagen een lunch aangeboden. Ik vind het geen geld, maar gelukkig ben ik analfabeet dus ik heb er niets aan ;-)

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!