jul 09 2008

Comme il fout

Published by at 2:34 pm under Spreuken en citaten

Het is mij een waarlijk genoegen u mede te mogen delen Bij deze laat ik je weten dat ik het gebruik van ‘bij dezen’ écht niet meer vind kunnen. Het is nog steeds comme il faut. Maar waarom? Tenzij je je specifiek tot een jurist, makelaar of IT-er richt, schrijf je toch ook geen constructies als “…in referte ons onderhoud inzake de annoncering…”? Wie pretendeert doelgroepgericht te schrijven moet eens aan de lezer vragen waar hij eerder bij fronst. Bij deze, of bij dezen. Ik zet bij deze in op bij dezen.

3 responses so far

3 Responses to “Comme il fout”

  1. […] Wie schrijft, die kijft. Zoveel is zeker. De huiswerkopdracht van vandaag luidt daarom: schrijf eens iets positiefs. Over een ander, over jezelf. Maakt niet uit waarover eigenlijk. Steunbetuigingen, opbeurende woorden, liefdevolle zinnen, vrolijke tekstjes. Ik verklaar de omgekeerde Klaagmuur bij deze(n) voor geopend! […]

  2. Marloeson 18 nov 2010 at 4:08 pm

    Wat vind je van ‘hierbij’ ipv ‘bij deze(n)’?

  3. Tekstschrijver Timon 18 nov 2010 at 4:31 pm

    Met ‘hierbij’ mis ik soms waar het dan bij is. Dan denk ik waarbij? En roept een stemmetje in m’n hoofd altijd heel hard aardbei… Als eerste woord van de eerste zin van bovenstaand postje zou ik het dus niet zo snel gebruiken. Terwijl ‘hierbij’ imho best acceptabel is als het in een brief verwijst naar iets wat erbij in de envelop zit.

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!