jun 26 2008

Vacature tekstschrijver

Published by at 3:15 pm under Historie

Goed, de sollicitatieprocedure is in volle gang. Je hebt nog tien kandidaten over voor de vacature. Onderstaande selectiecriteria zijn al doorgenomen. En tot ieders grote opluchting heeft een enkeling zelfs een typediploma! Na nog een aantal vragen over algemene professionele hoogte- en dieptepunten, loop je even vast. Welke vragen kun je nu nog stellen om te ontdekken wie de ideale kandidaat is? Ik vind deze altijd wel aardig:
 
Zat je vroeger in de redactie van de schoolkrant / het verenigingsblaadje?
Schrijf je soms gedichten (of brieven) – ook zonder computer?
Welke tijdschriften lees je?
Lees je weleens een boek?
Welke boek lees je nu / wat is je favoriete boek aller tijden?
Wat is het adres van je blog?
Hoeveel fouten had je dit jaar bij Het Groot Dictee der Nederlandse Taal?
 
Een kort lijstje maar. Doe er je voordeel mee. Op zoek naar een geschikte kandidaat, of bij een eventuele sollicitatie naar de functie van tekstschrijver. Beste antwoord overigens op de laatste vraag over Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, hoorde ik ooit van een jonge – eh – ‘rode’ hond. “Meedoen aan het Het Groot Dictee om te bewijzen dat je kunt schrijven, is als koorddansen om te bewijzen dat je kunt lopen.” Dat had hij ergens gelezen. En dat leverde hem (met of zonder typediploma – ik heb geen idee) uiteraard direct de baan op.

4 responses so far

4 Responses to “Vacature tekstschrijver”

 1. RHon 26 jun 2008 at 6:22 pm

  Ikh eb gen typdilpoma

 2. De Tik! | Tekstschrijver Timon 07 dec 2008 at 9:44 pm

  […] Voor mij was het een typemachine. Ik was een jaar of tien. Ik had alleen nog een goed excuus nodig om het ding te gebruiken. Daarmee was mijn eerste krantje een feit. De Tik. De buren waren de abonnees (25 cent per A4-tje). De rest van m’n carrière is al net zo ingegeven door de drang iets met een pen of toetsenbord te doen. Liefdesbrieven schreef ik omdat die vulpen zo fijn was. Ik ging rechten studeren, want daar was vast een computer voor nodig. Werkte me vervolgens in in een communicatiebureau, omdat ik dan lekker kon nerden met een pc. En wat te denken van dit blogje? Slaat helemaal nergens op natuurlijk – mijn NAW-gegevens staan er niet eens op. Meer voorbeelden?  Ik ken tekstschrijvers die niets liever doen dan aan oude boeken ruiken. Schrijvers voor wie het tikgeluid van het toetsenbord pure muziek is. Collega’s die balen dat de tijd van chocoladeletters weer voorbij is (gelukkig is er nog lettervermicelli!). Goed om te weten als je ooit nog eens van plan bent een – echte – tekstschrijver in dienst te nemen: bevlogen tekstschrijvers zijn van nature een beetje typisch. Om niet te zeggen, getikt. […]

 3. Ivonneon 30 jun 2009 at 6:57 pm

  Was er ooit een tijd voordat er computers waren? Jawel hoor, zo jong ben ik nou ook weer niet. Mijn eerste baantje was bij de bibliotheek. Ik werd er voor uitgenodigd omdat ik zo vaak in de bieb was, ze kenden me daar. Ik was 16 en ging elke week met zeker 13 boeken naar huis. Lezen als passie, en niet alleen maar romans, ook van die lijvige boeken over psychologie en verre landen.
  Schrijven kwam voor mij pas later. Mijn eerste computer, 1989, een oude IBM met van die groene letters op een zwart scherm. Hele verhalen, mijn eerste poging voor een boek, maar zonder voeding van buiten stierf mijn boek een tragische dood. (het ging over een rupsje, wat de dood is voor een rups is de geboorte van een vlinder)
  De vlinder ben ik nu, windtraveller, ik schrijf mijn verhalen over het leven en hoe ik denk dat het beter kan. Ik blijf mijn eigen wijsheden delen met de wereld. Alleen het grote publiek laat nog wat op zich wachten, maar dat komt… dat komt…

  Ivonne

  http://windtraveller.blogspot.com/

 4. […] Test je leessnelheid. Ontdek hoe snel je typt. Of wind je op over je muisvaardigheid. Veel plezier, en  […]

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!