jun 24 2008

Tekstschrijver met voordelen inbegrepen efficiency

Published by at 7:14 pm under Totaaloplossingen

Er zijn tal van factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een tekstschrijver voor die ene opdracht. Affiniteit met een bepaald product of een bepaalde dienstverlening bijvoorbeeld. Of ervaring met het medium waarvoor geschreven moet worden. Gewonnen tekstschrijfprijzen. Leeftijd. Opleiding en opleidingsniveau. Bevlogenheid. Analytisch vermogen. Prijsstelling. Stressbestendigheid. Visie. Woordenschat. Discretie. Originaliteit. Beschikking over collega’s die een extra (eind)redactieronde verzorgen. Algemene gezondheid. Schrijfstijl. Mogelijkheid om auteursrecht af te kopen. Humor. Stuk voor stuk zinnige criteria om een weloverwogen keuze op te baseren.
 
Maar van álle dingen waar je een tekstschrijver op kunt selecteren, is een typediploma volgens Het Nederlands Tekstbureau toch eigenlijk wel het belangrijkste als je daar als ‘gediplomeerd’ tekstschrijver aan de slag wil.
 
Is het typediploma verplicht?
Ja, voor het franchisenemerschap is het vereist dat u over een landelijk erkend typediploma beschikt. U vergroot hiermee uw efficiency met voordelen voor zowel u als uw opdrachtgever.
http://www.tekstbureaus.nl/3006/Vraag.en.antwoord.html 
 
Misschien moet ik ook maar eens zo’n cursus gaan doen. Ik heb mijn efficiency namelijk altijd al met voordelen willen vergroten…

One response so far

One Response to “Tekstschrijver met voordelen inbegrepen efficiency”

  1. […] Na nog een aantal vragen over algemene professionele hoogte- en dieptepunten, loop je even vast. Welke vragen kun je nu nog stellen om te ontdekken wie de ideale kandidaat is? Ik vind deze altijd wel aardig… […]

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!