mei 28 2008

Last van haarziekte?

Published by at 8:24 pm under Tims teksttips

Veel schrijvers lijden aan haarziekte. Een verschijnsel waarbij te pas en te onpas het woord ‘haar’ wordt gebruikt om naar een mannelijk woord te verwijzen. Bijvoorbeeld, “de gemeenteraad kwam terug op haar besluit.” Voor haarziektepatiënten klinkt ‘haar’ netter of mooier dan ‘zijn’. Terwijl het grammaticaal niet correct is. Gemeenteraad is mannelijk. Tims tip van de week is dan ook: in geval van twijfel, zoek het geslacht van een woord op. Op http://www.inventio.nl/genus bijvoorbeeld. Of op vandale.nl. Prima medicatie, voor hem en haar!

One response so far

One Response to “Last van haarziekte?”

  1. RHon 29 mei 2008 at 2:21 pm

    Goed stuk! Ook ik koester vreemde gedachten / over het verwarren van geslachten

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!