mei 06 2008

Ik vin

Published by at 12:28 pm under Totaaloplossingen

Het is net zoiets als vinden. Maar dan minder stellig. Vinnen! Een nieuw werkwoord dat snel aan populariteit wint. Als je een mening hebt, maar niet al te geopinieerd over wil komen, dan vin je iets. In plaats van dat je iets vindt. Let wel: dit nieuwe werkwoord kun je alleen in de eerste persoon enkelvoud gebruiken. Hij vin, jij vin; da klink gewoon nie. Vin ik.
 

One response so far

One Response to “Ik vin”

  1. Nancyon 04 jul 2008 at 9:33 pm

    Waar ik vandaan kom, in de Betuwe (en zuidelijker), kan je ‘vinnen’ wel in andere personen gebruiken. De vervoeging wordt alleen anders. Het wordt dan “vi-jij”, de ‘n’ wordt ‘stil’. Resultaat: “Ik vin da nie klinken, wa vi-jij?”

    Je moet voor de grap eens luisteren naar het commentaar van Patrick van den Goorbergh (geboren in Breda) bij de motorraces op Eurosport ;) Hij gebruikt bijvoorbeeld juweeltjes als “kant-ie” i.p.v. “kan hij”…

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!