apr 22 2008

Woord van de week: vleesverlater

Published by at 8:02 pm under Woord van de week

In het kielzog van het vieste woord van het Nederlands ‘vleesdoos’, is het woord van deze week ‘vleesverlater’. Een buitengewoon onsmakelijk woord, waarvan de betekenis niet helemaal duidelijk is. De vleesverlater, volgens critici niet meer dan een omgekeerde kinderlokker, is iemand die weinig tot geen vlees eet, zoveel is duidelijk. De exacte definitie is echter voor verschillende interpretaties vatbaar.

Volgens woordenboekenmak(k)er Van Dale is een vleesverlater ‘iemand die gestopt is met het eten van vlees’. Een subtiel verschil met een vegetariër is dat een vleesverlater ooit wel vlees gegeten heeft. Volgens verzekeringenverkoper Agis, die een vegapolis aanbiedt, is een vleesverlater echter iemand die minimaal drie dagen per week geen vlees eet. Een hoogst twijfelachtige definitie. Stel dat je vegetarisch bent opgevoed en op een dag besloot eenmaal per week vlees te eten. Vervolgens tweemaal per week en momenteel eet je drie keer per week vlees. Dan ben je toch juist een vleesopstarter en geen vleesverlater?

One response so far

One Response to “Woord van de week: vleesverlater”

  1. Jennekeon 23 apr 2008 at 1:42 pm

    Persoonlijk vind ik smegma het allerviest ; )

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!