apr 21 2008

Verantwoord

Published by at 8:50 pm under Tijdelijk actueel,Tims teksttips

“Feyenoord is mijn verantwoording niet”, aldus voetbaltrainer Gertjan Verbeek vanochtend in de Spits. Nou staan voetballers toch al niet bekend om hun verheffende taalgebruik, maar Verbeek maakt een steeds vaker voorkomende fout. Namelijk het verwarren van ‘verantwoording’ en ‘verantwoordelijkheid’.

Verantwoordelijkheid heb je, of draag je. En dat betekent dat je verantwoording moet afleggen aan degene die jouw doen en laten in de gaten houdt. Als je je verantwoordelijk hebt gedragen, en dus verantwoord beleid hebt gevoerd, dan kun je op kritische vragen een verantwoord antwoord geven en je zodoende verantwoorden.

Verbeek kan dat overigens, want hij won gisteren met zijn huidige club SC Heerenveen, hetgeen ten koste ging van zijn toekomstige werkgever Feyenoord. Maar goed, die club is pas volgend jaar zijn verantwoordelijkheid.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!