feb 14 2008

Overtuigend

Published by at 3:53 pm under Tims teksttips

Als professioneel tekstschrijver sta ik garant voor overtuigende teksten. Helaas geldt dit niet voor al mijn vakbroeders. Sommigen weten zelfs nauwelijks wat overtuigend is, of wat het verschil is tussen ‘overtuigen’ en ‘overreden’. Gelukkig zijn de meesten verstandig genoeg om mijn site met argusogen in de gaten te houden, zodat ze kunnen profiteren van Tims Teksttips!

 

‘Overtuigen’ en ‘overreden’ liggen dicht bij elkaar en worden vaak met elkaar verward. In beide gevallen gaat het erom een ander met behulp van argumenten te beïnvloeden. Het verschil is dat het in het geval van ‘overtuigen’ gaat om een gedachte of overtuiging en in het geval van ‘overreden’ om gedrag.

 

Dus: Ik heb hem ervan overtuigd dat je ‘overtuigen’ en ‘overreden’ niet door elkaar kunt gebruiken. En: Ik heb hem kunnen overreden deze twee woorden niet door elkaar te gebruiken.

 

Graag gedaan!

One response so far

One Response to “Overtuigend”

  1. Mina uit Chinaon 14 feb 2008 at 3:59 pm

    Ezelsbruggetje: ‘nadat hij mij aftuigde heb ik hem afgeraden me te overrijden’.

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!