nov 10 2009

Taaltelefoon

Published by at 10:19 am under Tims teksttips

Na drie mailtjes aan webredactie@onzetaal.nl heb ik nog steeds geen reactie. Ik mailde dat ik het zo leuk zou vinden om ook op hun kopplingenpagina vermeld te worden. Inderdaad, koppling zonder ‘e’ (nieuwe splling): http://www.onzetaal.nl/koppling/index.php Nu kan ik me voorstellen dat je het als webredactie razend druk hebt. Ook heb ik er begrip voor dat je niet iedere idioot te woord kunt staan. Maar de liefde kan niet altijd van één kant komen. Toch? Vandaar dat ik overweeg vreemd te gaan met de Taaltelefoon van de Vlaamse overheid.
 
De Taaltelefoon is een fantastische organisatie die onlangs haar 10-jarig bestaan vierde met de uitgave van een uitgebreide schrijfgids. Een standaardwerk voor beginnende tekstschrijvers. Het beslaat 130 pagina’s adviezen voor helder en correct taalgebruik en efficiënte communicatie. Het is getiteld: ‘In duidelijk Nederlands: spreken en schrijven voor iedereen’. En – voordat je je portemonnee trekt – het is gratis te downloaden op http://taaltelefoon.vlaanderen.be/.
 
Lezen
De gids is zeker ook een aanrader voor niet-tekstschrijvers. Eigenlijk moet iedereen die wel eens een brief of e-mailtje stuurt, de moeite nemen om ‘In duidelijk Nederlands: spreken en schrijven voor iedereen’ eens door te bladeren. Dan kom je vanzelf ook een zinnetje tegen over e-mailen. “E-mails versturen is eenvoudig maar erop reageren is vaak tijdrovend en lastig.” Onder het kopje: “Mail alleen als het nodig is”. Goed punt… Lieve webredactie@onzetaal.nl, bel je me?

One response so far

One Response to “Taaltelefoon”

  1. Cursus schrijven | Tekstschrijver Timon 10 nov 2009 at 2:44 pm

    […] Taalweetje van de dag Spannende titels, slogans, productnamen en andere tekstuele vondsten: Gij zult vinden Zeven geheimen om meer publiciteit te krijgen, inclusief de acht grootste publicitaire valkuilen Taaladviesdienst: Eerste Hulp Bij Onzekerheid Berg goed advies van de Taaltelefoon Tip om de eindredacteur en/of opdrachtgever te vriend te houden: Teksten: dresseren of verbrassen? Writer’s Block: Writer’s block bestaat niet […]

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!