jun 07 2009

De taaladviesdienst

Published by at 3:51 am under Uncategorized

Zit je met een tekstueel struikelblok in je maag? Bel de Taaladviesdienst van Onze Taal. Gegarandeerd een puik advies op maat. Onderstaand filmpje bewijst het, hoewel het werkwoord ‘volyoghurten’ aanvankelijk voor wat verwarring zorgt… 

4 responses so far

4 Responses to “De taaladviesdienst”

 1. Johanon 15 jun 2009 at 12:46 am

  Yoghurt met thee, heel apart ;-)

 2. Paul Megenson 06 sep 2009 at 11:42 pm

  Ik ben zelf mede-eigenaar van marketingbureau Texted ( http://www.texted.nl ) en zoek vaak advies op Onze Taal (de website, niet de advieslijn). Nu ik weet wat voor ondoordacht “advies” ze via de telefoon uitbrengen begin ik erg aan de kunde van dit genootschap te twijfelen. Zijn er meer tekstschrijvers die bij twijfel via deze bron uitsluitsel proberen te krijgen? Of is er wellicht een betere bron? Ik ben benieuwd. Laat a.u.b. een reactie achter.

 3. Tekstschrijver Timon 07 sep 2009 at 12:57 pm

  He Paul,
  Ondanks dat dit telefoongesprekje misschien anders suggereert, heb ik uitsluitend positieve ervaringen met de taaladviesdienst. Zie evt ook http://tekstschrijver-tim.nl/2008/12/04/taaladviesdienst/
  Groet!
  Tim

 4. Paul Megenson 22 jun 2010 at 3:07 pm

  Hoi Tim,

  Dank je wel voor je reactie. Ik had hem tot nog toe niet opgemerkt. Ik had al het idee dat ‘Onze Taal’ het in veruit de meeste gevallen bij het rechte eind heeft. Ik heb ze in ieder geval nooit op taalkundige onjuistheden kunnen betrappen. Bedankt voor de bevestiging!

  Groeten,
  Paul

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!