jan 12 2009

Zoekwoord vervolgd

Published by at 10:31 pm under Uncategorized

Het blijft een draak van een woord: zoekwoord. Bestonden zoekwoorden voor de komst van zoekmachines überhaupt*1? Ik durf het niet te zeggen. Ze waren in ieder geval nog niet in zwang. Reden om er even bij stil te staan is een oud postje op deze site over mijn “zoekwoorden toptien”. In de comments wordt het woord te pas en te onpas genoemd, om te zien of dat leidt tot een hoge Google-notering voor Tekstschrijver Tim op die term. En? Nou. Enkele maanden later luidt de uitslag: ergens op pagina 3 of 4 van Google*2. 
 
Niet slecht voor één minimaal-op-‘zoekwoord’-geoptimaliseerd berichtje, op een website die verder vooral extreem goed vindbaar is op het woord ‘tekstschrijver’?
 
Op de combinatie zoekwoord + zoekmachine scoort Tekstschrijver Tim iets minder. Als je zoekt naar het meervoud van beide woorden gaat het weer wat beter. Nu is de concurrentie op deze woorden natuurlijk moordend. Maar blijkbaar is het nog steeds niet al te moeilijk om te scoren in bepaalde ‘niches’ (pardon my french).
 
Recent is ‘Nieuwjaar – nieuw jaar’ bijvoorbeeld zo’n niche gebleken. Tim domineerde een paar dagen op die zoekwoorden. Rond de jaarwisseling – om voor de hand liggende redenen.
 
Hoogste tijd om een nieuwe niche aan te breken! Of… < Tim zoekt naar woorden om dit te brengen > Of niet? < zoekt nog steeds > Tekstschrijver Tim gaat een tijdje < zeg het niet, zeg het niet! > off < neeee, niet doen, zeg het niet > offline…
 
?
 
Woorden schieten tekort. 
 
Offline? Wat is dat nu voor zoekwoord?
 
Mond vol tanden.
 
Maarreh… gelukkig hebben we Tom nog en Tina, Toy en Tatjana, T… en?
 
Wordt vervolgd!
 
Een zoekende Tekstschrijver Tim
 
PS Dat moest natuurlijk ‘Woord vervolgd’ zijn.
 
*1 Met excuus aan sommige taalfreaks voor het gebruik van dit woord ;-)
 
*2 Ranking op bepaalde zoekwoorden is sterk afhankelijk van diverse zoekmachine-instellingen van de zoeker, dus bij jou kan het beduidend hoger of lager zijn.

One response so far

One Response to “Zoekwoord vervolgd”

  1. Tekstschrijver Timon 15 jan 2009 at 1:05 am

    Grappig: binnen 48u. Zoek even op ‘zoekwoord’ op Google. Tim in de toptien ;-)

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!