dec 07 2008

De Tik!

Published by at 9:43 pm under Historie

Voor mij was het een typemachine. Ik was een jaar of tien. Ik had alleen nog een goed excuus nodig om het ding te gebruiken. Daarmee was mijn eerste krantje een feit. De Tik. De buren waren de abonnees (25 cent per A4-tje). De rest van m’n carrière is al net zo ingegeven door de drang iets met een pen of toetsenbord te doen. Liefdesbrieven schreef ik omdat die vulpen zo fijn was. Ik ging rechten studeren, want daar was vast een computer voor nodig. Werkte me vervolgens in in een communicatiebureau, omdat ik dan lekker kon nerden met een pc. En wat te denken van dit blogje? Slaat helemaal nergens op natuurlijk – mijn NAW-gegevens staan er niet eens op. Meer voorbeelden?  Ik ken tekstschrijvers die niets liever doen dan aan oude boeken ruiken. Schrijvers voor wie het tikgeluid van het toetsenbord pure muziek is. Collega’s die balen dat de tijd van chocoladeletters weer voorbij is (gelukkig is er nog lettervermicelli!). Goed om te weten als je ooit nog eens van plan bent een – echte – tekstschrijver in dienst te nemen: bevlogen tekstschrijvers zijn van nature een beetje typisch. Om niet te zeggen, getikt.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!