nov 06 2008

Als beste getekst!

Published by at 3:26 pm under Tijdelijk actueel

Het is een les die iedere tekstschrijver al vroeg in zijn carrière gelezen krijgt. Kill your darlings. Wat zoveel wil zeggen als: schiet vooral lievelingszinnetjes en gekoesterde conceptjes af, als ze niet blijken te werken. Om maar direct de daad bij het woord te voegen; ‘De tekste schrijver van Nederland’ is niet meer. Met dank voor de vele reacties op mijn alternatief voor ‘De beste tekstschrijver van Nederland’! Beste feedback - thx David – vond ik dat ‘tekstste’ in plaats van ‘tekste’ beter zou zijn. Ik had niet verwacht dat iemand daarover zou struikelen. Beste aangeboden alternatief vind ik met afstand ‘Als beste getekst’. Een coproductie van Krek en tripleX op aangeven van The Artist Formerly Known As De Tekste. Het is een even mooie als auteursrechtelijk gecompliceerde slogan wel. Geopperd door Krek, in reactie op tripleX. Nu maar hopen dat zij er beiden afstand van willen doen ter meerdere eer en glorie van Tim… Laat, voordat ik dat vraag, nog even weten of jij hem ook beter vindt? Zo ja, dan hebben we een ondubbelzinnig als beste getekste winnaar!

6 responses so far

6 Responses to “Als beste getekst!”

 1. Davidon 06 nov 2008 at 3:39 pm

  Ja, dit moet hem worden!

 2. Rodehondon 10 nov 2008 at 8:12 pm

  Mee eens. Hulde.

 3. Relatietherapie Utrechton 12 nov 2008 at 8:02 pm

  Ik vink dat ie top is!

 4. Krekon 30 nov 2008 at 6:46 pm

  Ik kan niet voor TripleX spreken maar hij was voor jou bedacht. Dus ga gerust je gang, Tim.

 5. tripleXon 01 dec 2008 at 9:26 am

  Ik reageer regelmatig met onderschriften of slogans op sites. Soms met een paar ideeën, soms tientallen. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik heb grote moeite met voorspellen wat anderen goed vinden. Waardoor ik vaak meer post dan ik zou willen. Meer dan eens werd een tekst gekozen die ik zelf wat minder vond.

  In het geval van ‘als beste getekst’, die had ik zelf ook. Maar ik vond het ietwat bedacht, en op de bekende slogan lijkend, en voor wie onbekend is met ‘tekstschrijven’ niet direct begrijpelijk. Ik heb getwijfeld, maar het toch als ‘geintje’ erbij gezet, als ‘de best getekste’. Iets meer slogan, terwijl de betekenis hetzelfde is.
  Ik moest even slikken toen mijn bewust weggelaten versie als beste uit de bus kwam, maar m’n naam wordt steeds genoemd en dat maakt alles meer dan goed.
  Natuurlijk doe ik er, net als Krek, afstand van. Ik schreef eerder ‘In den beginne was Tim’, refererend aan ‘In den beginne was het Woord’, een beroemde religieuze beginzin. Ik ben dan ook trots dat ik mijn kleine steentje heb kunnen bijdragen ‘ter meerdere eer en glorie van Tim’.

  P.S. zag 2 dagen geleden ‘als beste getest’ in grote letters op een plastic zak van de Kijkshop. Groot kans dat het een algemeen te gebruiken uitdrukking is geworden.

 6. Rob Elberson 03 dec 2008 at 3:22 pm

  Getest en goedgekeurd ;o)

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!