okt 25 2008

Nieuwe slogan Tekstschrijver Tim

Published by at 1:23 pm under Spreuken en citaten

Om een beetje buzz te creëren leek de volkomen onzinnige tekst ‘de beste tekstschrijver van Nederland’ me wel een mooie leus. Maar helaas struikelt bijna niemand erover. Ik vermoed dat dat komt omdat ie zo belachelijk is dat hij niet serieus te nemen is. Of omdat bezoekers aannemen dat het de waarheid is. Nu heeft die laatste groep natuurlijk gelijk. Maar toch… Ik ben er een beetje op uitgekeken. Daarom heb ik een nieuwe slogan ‘ontwikkeld’ <- vakjargon voor gecreëerd / bedacht / verzonnen. Laat me even weten wat je ervan vindt? Als ie jouw goedkeuring kan wegdragen, verander ik ‘de beste tekstschrijver van Nederland’ binnenkort in ‘de tekste schrijver van Nederland’. Goed?

17 responses so far

17 Responses to “Nieuwe slogan Tekstschrijver Tim”

 1. tripleXon 25 okt 2008 at 10:10 pm

  Hé tekste bestschrijver, je bent een r vergeten in de titel. :)

 2. Tekstschuiver Timon 25 okt 2008 at 11:49 pm

  Haha, oh K idd! Wat een tekstschuiver, maar goed dat ik die slogan ga aanpassen ;-) ThX!

 3. Renéon 29 okt 2008 at 2:37 am

  Ik ga voor de oude slogan!!

 4. […] Bas, David, Roy, Sytse, Linda, Hein, Femke, Ruben, tripleX, Corn, Lisette, Nancy, Maikel, Noor, Jochem, Sander, Rob, Johan, Jaak, Ilse, Diederik, Jelle, Marijke, Taalpurist, Gert Jan, Marielle, Taalprof, De meisjes, Karin, Michiel, Sofie, Joris, Wim, Arjo, Jenneke, Jan, Robert, Smetty, Tom, Henk, Ziurdt, Cindy, Willem, Jildou, Frank, Karly, Anne, Jop, Ronaldo, Pieter, Andre, Edwin, Suus, Menno, Mark, Derk – en andere trouwe lezers natuurlijk. Je moet nog even laten weten wat je vindt van de slogan “De tekste schrijver van Nederland”. Hij ligt hier voor je klaar op het hakblok. […]

 5. Davidon 30 okt 2008 at 2:37 pm

  Ik vind ‘de tekste schrijver van Nederland’ erg gaaf!

  Misschien een idee om mijn bloglezers ook mee te laten denken tijdens de vrijdagse sloganwedstrijd op Hardcopy weblog?

 6. Nancyon 30 okt 2008 at 3:27 pm

  Hij klinkt niet. Ik zou het bij de oude houden ;)

 7. Tekstschrijver Timon 30 okt 2008 at 4:17 pm

  @tripleX, tekste bestschrijver is ook mooie! Stoei bovendien nog beetje met de variant: Nederlands Tekste Schrijver.

  @David, ja gaaf idee, please do! Zijn toch aardige bezoekers op jouw site he?

  @Nancy, thx, ik kan er niet objectief over oordelen (chirurg die zichzelf opereert werkt niet). Ik vind hem leuk vanwege feit dat keywords erin staan, hij origineel is (ongooglebaar), en beetje gek / vreemd, maar again: ik ben extreem subjectief ;-)

 8. Lindaon 30 okt 2008 at 9:02 pm

  Ik vind ‘m een beetje flauw, net als de groenten van Hak.
  Maar je zit in de goede richting ;-)

 9. Anti Hondenpisseron 30 okt 2008 at 9:12 pm

  ‘de tekste schrijver van Nederland’

  Hmm, iedereen die schrijft, schrijft tekst. Jij, als bijzonder ervaren en goed schrijver schrijft niet meer tekst dan een andere en minder goede schrijver. In die zin is “tekste schrijver” gewoon onjuist.
  Daarnaast ben je slechts 1 letter verwijderd van een hele platte slogan. Een “g” op de plek van een “t” zou je hele imago teniet doen.
  Origineel, ja! Maar originaliteit staat in dienst van jou, jij niet in dienst van de originaliteit. Terug naar de “ontwikkel” tafel is mijn devies.

 10. Dubbele agendaon 31 okt 2008 at 10:03 pm

  Jij schrijft toch vooral A teksten? Wel ‘aanvallende’ slogan in dat geval:
  “Tim , de A-Tek(ste) schrijver van Nederland!”

  Mocht dit hem toch niet worden dan misschien nog een alternatief voor niet oplettende lezers:

  ‘Tekstschrijver Tim, bedacht oa de volgende slogans (niet): “Breek de dag, Tik een eitje”, “Foutje bedankt” en “Goeiemoggel”!’

 11. tripleXon 02 nov 2008 at 2:28 am

  Je zou de slogan eigenlijk moeten voorleggen aan mensen die de oude slogan niet kennen. Volgens mij is er kans dat mensen denken dat je een ‘tekste schrijver’ bent, een schrijver van jofele ‘tekste’.
  Dat zou voor mij de enige reden zijn om hem niet zo snel op een visitekaartje te zetten. Misschien wel met ‘tekstste’ in plaats van ‘tekste’, al bekt dat wat minder.
  Als geinige titel op de website zou ik hem gewoon gebruiken. Als je hem zelf goed vindt, zijn er zeker anderen die dat ook vinden.
  Ik moest er even aan wennen, maar ben hem steeds tekster gaan vinden.

 12. Tekstschrijver Timon 02 nov 2008 at 4:59 pm

  Leuke reacties ook op http://www.hard-c.com/2008/10/31/bedenk-een-slogan-voor-tekstschrijver-tim/

 13. Slogan in wording | Tekstschrijver Timon 03 nov 2008 at 2:39 pm

  […] Door een slogan te communiceren via alle communicatie-uitingen heb je een krachtig middel om dé boodschap op vriendelijke wijze onuitwisbaar in de gedachten van de doelgroep te verankeren. Een slogan complementeert de bedrijfs- of productnaam en legt accent op specifieke aspecten ervan. Een goede slogan dekt bovendien de lading van de overkoepelende boodschap. Hij moet veelzeggend zijn, makkelijk te onthouden en bijdragen aan het communicatieve succes en het gewenste imago van de organisatie. Meer wensen? Nou vooruit: de slagzin mag wat mij betreft sympathiek, dan wel vriendelijk zijn. Een – of dé – USP verkopen. Hij dient geschikt te zijn voor alle doelgroepen van het bedrijf. Uiteraard moet hij de lezer aanspreken. Bij voorkeur maken de woorden hem ook nieuwsgierig. En in de categorie ‘aanvullende eisen’: de slogan mag natuurlijk nog niet door een ander bedrijf in gebruik (geweest) zijn. In hoeverre de slogan in wording van Tim hieraan voldoet? Ik ben er nog niet uit. Jij wel? […]

 14. Kasperon 03 nov 2008 at 6:05 pm

  Een tekste schrijver is een schrijver die tekst ís (zoals een sterke man sterk is). En als op deze aardkloot iemand één is met zijn teksten, dan is dat Tekstschrijver Tim!;-)
  Tot zover muy excelente. Toch: deze slogan heeft wel even tijd nodig om onuitwisbaar in de gedachten van de doelgroep te verankeren. Dat lijkt me best een probleempje.

 15. Als beste getekst! | Tekstschrijver Timon 06 nov 2008 at 3:26 pm

  […] Het is een les die iedere tekstschrijver al vroeg in zijn carrière gelezen krijgt. Kill your darlings. Wat zoveel wil zeggen als: schiet vooral lievelingszinnetjes en gekoesterde conceptjes af, als ze niet blijken te werken. Om maar direct de daad bij het woord te voegen; ‘De tekste schrijver van Nederland’ is niet meer. Met dank voor de vele reacties op mijn alternatief voor ‘De beste tekstschrijver van Nederland’! Beste feedback – met dank aan David – vond ik dat ‘tekstste’ in plaats van ‘tekste’ beter zou zijn. Ik had niet verwacht dat iemand daarover zou struikelen. Beste aangeboden alternatief vind ik met afstand ‘Als beste getekst’. Een coproductie van Krek en tripleX op aangeven van The Artist Formerly Known As De Tekste. Het is een even mooie als auteursrechtelijk gecompliceerde slogan wel. Geopperd door Krek, in reactie op tripleX. Nu maar hopen dat zij er beiden afstand van willen doen ter meerdere eer en glorie van Tim… Laat, voordat ik dat vraag, nog even weten of jij hem ook beter vindt? Zo ja, dan hebben we een ondubbelzinnig als beste getekste winnaar! […]

 16. […] …lang leve de nieuwe slogan! Met dank voor de vele reacties. En applaus voor creatief gelegenheidscollectief Krek en tripleX. Tekstschrijver Tim gaat voortaan ‘Als beste getekst!’ door het leven! […]

 17. nina``on 25 apr 2011 at 8:14 pm

  als heb je het over de beste tekste schrijver van nederland kom dan bij tim

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!