sep 16 2008

Zakendoen

Published by at 1:38 pm under Tijdelijk actueel

Als je iemand ‘een zaakje voor je laat opknappen’, laat doen, waar denk je dan aan? Iets anders toch dan het zakendoen waar de nog niet failliete ABN AMRO zo graag over praat? Ik wel. De belastingdienst daarentegen twijfelt. Net zoals opvallend veel ministeries als je googlet (Witte boekje!) op “zaken doen”. Voor degenen voor wie ik te snel ga: zakendoen is dus één woord. Een hardnekkig vaak verkeerd geschreven woord. Een tijdje geleden had T-Mobile zelfs posters gedrukt – en opgehangen – die juichend melding deden van het feestelijk ‘zaken doen’ met deze telecom-provider. En ze hebben een heuse Implementatie Manager geleend van Robert Schoemacher, mocht je zin hebben in ‘mobiel zaken doen’. Mobiel zaken doen. Een uitkomst voor de medewerkers van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers, die op straat staan?

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!