sep 10 2008

Tekstschrijfsters opzij!

Published by at 2:02 pm under Tims teksttips

Ik ben van de generatie die brandweermannen brandweermannen noemt. Ook een vrouwelijke agent vind ik een politieman. Toegegeven, een heer die de telefoon opneemt met “Goedemorgen, u spreekt met de secretaresse van Henk, wat kan ik voor u betekenen?” blijft wennen. Maar star (ouderwets?) volharden in de weigering te werken met medewerksters, freelancesters en tekstschrijfsters schiet tekstueel gewoon meer op. De schrijver voorkomt daarmee dat hij of zij zich in allerlei bochten moet wringen, omdat hij of zij voortdurend onnodige woorden moet toevoegen – zoals hij of zij – en dat hij of zij in een poging zijn of haar schrijfwerk zo leesbaar mogelijk te maken voor zijn of haar lezers, overblijft met een voor de lezer (M/V) volstrekt onleesbaar stukje.

Anders gezegd? Tekstschrijver is mannelijk. Hij (niet: hij of zij) schrijft tekstjes. En feministisch Nederland is het daar helemaal mee eens. Margriet van der Linden is begonnen als hoofdredacteur van Opzij. Margriet van harte gefeliciteerd!

One response so far

One Response to “Tekstschrijfsters opzij!”

  1. SEO copywriter | Tekstschrijver Timon 30 jul 2009 at 4:16 pm

    […] Geen sinecure waarschijnlijk. Het zijn niet de minste sites die goed scoren op die zoekvraag. Bovendien staan er enkele rasechte SEO copywriters tussen. Zoals de onvolprezen hard-c.com/ (mooie nieuwe site D!). Mocht de uitdaging lukken, trakteer ik op deze pagina met meer links naar sites van andere SEO copywriters. Ik zou namelijk niemand van zijn troon willen stoten. Het is mij vooral te doen om de sport. […]

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!