jul 12 2008

Ik houw van jou

Published by at 4:40 am under Historie

Ik was tien. En zij houwde van mij. Volgens een liefdesbriefje bestaande uit vier woorden. Soms denk ik nog wel eens aan haar. Wat zou ze tegenwoordig doen?

Lieve kalverliefde, weet dat ik – en nog 1500 anderen – aan jouw denken.

5 responses so far

5 Responses to “Ik houw van jou”

 1. RHon 14 jul 2008 at 3:50 pm

  Tim, ik stoor me aan jouw denken :-)

 2. Tekstschrijver Timon 14 jul 2008 at 4:21 pm

  Yo de RH, waarom storen? In 9 vd 10 gevallen wordt deze combi niet bezittelijk gebruikt. Als ik nu “jouw mailen” had genomen, was die ratio nog hoger geweest: http://www.google.nl/search?num=100&hl=nl&rls=GGLJ%2CGGLJ%3A2006-29%2CGGLJ%3Anl&q=%22jouw+mailen%22&btnG=Zoeken&meta=lr%3D Maar minder veelvoorkomend. “Jouw bellen” levert weer iets meer op (600), en als je andere werkwoorden achter ‘jouw’ zet en opzoekt, word je op den duur helemaal mistroostig.

 3. RHon 14 jul 2008 at 7:19 pm

  Storen, omdat het een werkwoord is met ‘aan’. Het had ook kunnen zijn: “ik neem aanstoot aan jouw denken.” Of “Ik heb maling aan jouw denken”. Ik wilde maar laten zien dat “aan jouw denken” niet per definitite fout is. (en nu kom ik er achter dat werkwoorden met ‘aan’ heel vaak negatief zijn).

 4. spatienazion 14 jul 2008 at 8:08 pm

  Haha, kom op je kunt vast andere constructies bedenken. Ik koester tenslotte warme herinnering aan jouw denken. Aan jouw denken hebben we zelfs lovende woorden van opdrachtgevers te danken. Nu ik erover nadenk; ik laaf me nog regelmatig aan jouw denken. Ondanks dat ik lichtelijk aan jouw Denkend aan Holland vertolking van Marsmans gedicht twijfel.

 5. RHon 14 jul 2008 at 8:28 pm

  Ik ga ten onder aan jouw denken. Ik brand mijn vingers aan jouw denken. Een aandenken aan jouw denken is alles wat ik wil!

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!