mei 01 2008

Test je tekstschrijver?

Published by at 7:49 pm under Tims teksttips

Opdrachtgevers opgelet: vraag voor de aardigheid eens uitleg aan je tekstschrijver wat nu ook al weer een koppelwerkwoord is. Wat iedereen tenslotte op de middelbare school heeft geleerd, toch? Niet als uitgangspunt om hem of haar mee af te branden natuurlijk, want zo zijn we niet getrouwd. 
 
Vraag twee: welke van de woorden uit het klassieke rijtje* verdienen nu echt de kwalificatie koppelwerkwoord en welke niet (en waarom)?
 
‘Slam dunkt’ hij of zij vlot – en begrijpelijk – de antwoorden? Verhoog dan spontaan het uurtarief, ok? En onthoud, schijn heet te bedriegen; tekstschrijvers die zakken voor deze test, dat komt wel eens voor, blijken vaak helemaal niet ondermaats te zijn.
 
*Zijn, worden, blijven, blijken, lijken, schijnen, heten, dunken, voorkomen.

No responses yet

Trackback URI | Comments RSS

Reageer!